Відтепер з Державного земельного кадастру можна онлайн отримати витяги про землі в межах території територіальної громади
Відтепер з Державного земельного кадастру можна онлайн отримати витяги про землі в межах території територіальної громади

Держгеокадастр створив функціонал, який дозволяє онлайн отримати відомості з Державного земельного кадастру у формі витягу про землі в межах території територіальної громади.


Функціонал, який розробили в ДП «Центр державного земельного кадастру», дає можливість органам державної влади, органам місцевого самоврядування отримати відомості про землі в межах території територіальної громади: площа земель в межах території територіальної громади, найменування суміжних територіальних громад, інформація про матеріали, на підставі яких встановлені межі територіальної громади.

Витяг надається в електронній формі безоплатно через вебресурс електронних послуг Держгеокадастру (https://e.land.gov.ua/services) за умови електронної ідентифікації особи з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Розроблення цього функціоналу здійснювалося на виконання вимог Закону України «Про Державний земельний кадастр» (із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28 квітня 2021 року №1423-IX) та постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1077 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо стимулювання меліорації земель».

Переглядів: 2930
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: земля
Читайте також: