Як виглядатиме Майдан Незалежності в Сумах. Відбувся конкурс, який планують масштабувати на усі постраждалі від війни громади

 

Українська академія архітектури підвела підсумки першого Всеукраїнського студентського конкурсу на кращу пропозицію щодо архітектурно-планувальної організації громадського простору Майдану Незалежності в місті Суми.

В майбутньому конкурс планують масштабувати для вирішення містобудівних питань територіальних громад, особливо тих, інфраструктура яких зруйнована через війну.

Президент Української академії архітектури Олег Слєпцов привітав переможців конкурсу і зазначив:

«Ми провели лише перший такий студентський архітектурний конкурс. Але він точно не останній. Впевнений, разом з вами ми не лише відбудуємо Україну, ми зробимо її ще кращою. Цей конкурс показав, що молодь інакше дивиться на світ. Досвідчені архітектори підкреслили б адміністративну, політичну функцію головної площі міста, головної площі цілого регіону. Але ви в першу чергу подумали про громадський простір – місце для зустрічей і спілкування. В ваших роботах менше офіційності, більше доброти. Саме таким і має бути майбутнє України».

 

 

В конкурсі взяли участь більше 60 студентів-архітекторів з 10 вищих навчальних закладів.

Керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України В’ячеслав Негода сказав, що переможцями конкурсу стали усі його учасники, бо у настільки нелегкий час знайти в собі творчі сили робити такі світлі проекти, так вірити у майбутнє можуть лише справжні переможці.

«Ваше лідерство, ваш талант і ваша віра у власні сили – усе це вкрай необхідне для майбутньої відбудови України. Ваші роботи надихають нас - досвідчених архітекторів, - і хотілося б щоб приклад Сум підхопили інші громади, яким потрібна не просто відбудова, а створення нових сучасних просторів. Ми хотіли б, щоб коли в громадах приймають рішення, які стосується відбудови і розвитку територій, поруч з місцевою владою завжди стояли архітектори», - сказав В’ячеслав Негода.

 

Переможцями конкурсу стали:

 

Перша премія - Вікторія Духіна.

 

Друга премія - Юрій Леонець, Олександр Бікетов.

 

Друга премія - Олександр Коба, Давід Бородій, Катерина Шаповалова, Дарʼя Дубчак, Софія Вінічук.

 

Третя премія - Ігор Титаренко, Сергій Зацепа, Євгенія Тиназли, Кирило Шкляренко, Катерин Оверко, Таїсія Сухіна.

 

Третя премія - Марія Фоменко, Ірина Заніздра.

 

Довідково:

Замовник конкурсу – Всеукраїнська громадська організація «Українська академія архітектури».

Організатор конкурсу – Управління містобудування та архітектури Сумської обласної державної адміністрації.

Організаційна підтримка церемонії нагородження – ГО "ДІЙСНО".

Переглядів: 2260
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: відновлення
Читайте також: