Ірпінь розпочинає співпрацю з італійським містом Монца

 

Економіка, освіта, культура – три сфери, в яких співпрацюватимуть Ірпінь та італійське місто Монца. Такої домовленості досягнуто під час зустрічі представників Ірпінської міської ради з мером Монци Пауло Пілотто.


Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Ірпінь розпочинає співпрацю з італійським містом Монца. Про це домовилися під час зустрічі з мером Монци Пауло Пілотто. Місто Монца розташоване у 12 км від Мілану, і так само є містом-сателітом столиці, як Ірпінь для Києва. Як і Ірпінь, Монца - це місто спорту. Футбольний клуб міста у минулому році потрапив у Серію А чемпіонату Італії, а гоночна траса Монци відома на весь світ, як легендарний автодром Формули 1 з 1950 року», - написав у соціальній мережі Олександр Маркушин.

«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Переглядів: 1473
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: