Укладено меморандуми з шістьма громадами Київської та Чернігівської областей про відбудову шкіл
Укладено меморандуми з шістьма громадами Київської та Чернігівської областей про відбудову шкіл

Благодійний фонд “Сміливі” уклав меморандуми з шістьма громадами Київської та Чернігівської областей про відбудову шкіл, що постраждали від повномасштабної російської агресії в 2022-2023 роках.


Відновлення навчальних закладів буде здійснюватися в рамках програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії.

Меморандуми стали результатом попередніх домовленостей про відновлення двох шкіл у Київській області: Кухарського ліцею в Іванківській громаді та Маковищанського ліцею в Макарівській громаді.

Крім того, ще чотири школи будуть відбудовані в рамках проєкту в Чернігівській області: Лихачівського ліцею в Мринській громаді, Шаповалівського ліцею в Борзнянській громаді, Дорогинського ліцею в Ічнянській громаді та Новобиківського ліцею в Новобасанській громаді.

В рамках проєкту для кожного закладу буде підготовлений окремий проєкт, оскільки кожна зі шкіл має різні пошкодження. Серед робіт, які проводитимуться, буде: заміна покриття даху, вікон та дверей, ремонт навчальних класів, актових залів, спортзалів та коридорів. Також, за потреби, буде проведений ремонт систем опалення, електропостачання, оснащення новим енергоефективним освітленням, забезпечення сучасними меблями та оснащенням.

В усіх школах будуть відремонтовані туалети з встановленням бойлерів, а також облаштовані інклюзивні вхідні групи з пандусом.

Як розповів директор БФ “Сміливі” Віталій Селик, у ході відновлювальних робіт використовуватиметься принцип Build Back Better - зробити краще, ніж було до того.

“Для нас дуже важливо надавати постраждалим школам нове дихання, впроваджувати інноваційні сценарії розвитку. І це не тільки наше бажання. Про відповідні елементи відбудови просять безпосередньо вчителі та учні. Ми намагатимемося перенести кращий досвід створення шкільного простору в країнах ЄС”, - заявив Віталій Селик.

Важливим чинником проєкту є залучення до відбудови волонтерів спільноти “Сміливі відновлювати” та громад, де розміщені школи. Це дозволить пришвидшити виконання робіт та залучити широке коло українців та іноземців до безпосереднього подолання наслідків повномасштабної російської агресії.


БФ “Сміливі” відновлюватиме школи у рамках проєкту “Відбудова місцевих шкіл задля стійкості” в рамках Програми “U-LEAD з Європою” та за підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії.

Ініціатива U-LEAD «Відбудова місцевих шкіл для стійкості» спрямована на надання конкретної підтримки 12 відібраним громадам, які постраждали від війни, у трьох регіонах України – Чернігівській, Київській та Харківській областях – шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти, а саме надання їм можливості оцінити збитки та інвестувати в ремонт шкільних будівель або, якщо останні структурно небезпечні чи зруйновані, надати доступ до онлайн-навчання через створення цифрових навчальних центрів.

Переглядів: 2671
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: