Конотоп і Жешув стали містами-побратимами

 

Адміністративний цент Підкарпатського воєводства – місто Жешув побратався з українським Конотопом. Угоду про побратимство підписали Конотопський міський голова Артем Семеніхін та мер Жешува Конрад Фійолек.


Про це повідомляє польський сайт  RMF24.

«Після закінчення війни міста хочуть продовжити співпрацю, головним чином у сфері муніципального управління. Ми бачимо велику роль Жешува у відбудові України, - сказав Каміль Чиж, директор департаменту брендів міста.

Він також зазначив, що триває робота над тим, щоб компанії, які займаються відбудовою України, мали свої штаб-квартири в Жешуві.

 

 

 

Конотопський міський голова Артем Семеніхін подякував польським друзям за підтримку.

«Конотоп – святе місто для кожного українця і кожного поляка. У 1659 році союзне військо українських козаків, поляків і татар знищило тут московське військо», – нагадав Артем Семеніхін.

До слова, Конотоп – шосте українське місто, з яким Жешув має угоду про побратимство. У цьому списку також Львів, Івано-Франківськ, Луцьк, Чернігів і Трускавець.


Довідка

У травні 2022 року місто Жешув стало першим містом, яке отримало спеціальну почесну відзнаку від Президента України Володимира Зеленського – “місто-рятівник”. Розташований за 100 кілометрів від українського кордону, Жешув на початку повномасштабної війни першим почав приймати потік біженців з України.

Переглядів: 2468
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: