Черкаси та Білефельд уклали угоду про солідарне партнерство
Черкаси та Білефельд уклали угоду про солідарне партнерство

Черкаси та Білефельд (Німеччина) уклали угоду про солідарне партнерство. Документ своїми підписами скріпили Черкаський міський голова  Анатолій Бондаренко та бургомістр Білефельда Піт Клаузен.


Про це повідомляє офіційний сайт Черкаської міської ради.

Угода передбачає зміцнення економічних, наукових і технічних, культурних зв’язків. Поза тим, німецька громада продовжить допомагати Черкасам долати виклики війни.

«Ми солідарні із Україною та з Черкасами в цей важкий для вашої держави час. Ми захоплюємось незламністю та силою духу вашої нації, черкаської громади, яка живе та працює в умовах жорстокої війни. Ми й надалі шукатимемо шляхи, аби допомогти місту Черкаси та розширюватимемо співпрацю», – сказав Піт Клаузен.

Черкаський міський голова подякував громаді німецького міста за надану ще до встановлення офіційних відносин між містами допомогу.

«Ми безмежно вдячні всій світовій спільноті, яка в тяжкий для України час простягала руку допомоги та підтримує нас не лише на словах, а й реальними справами. Для нас є великою честю в цей доленосний для нашої держави час укласти угоду про побратимство із вашим славним містом. Ми цінуємо вашу підтримку й зробимо все для того, щоб розвивати й поглиблювати нашу співпрацю», - сказав Анатолій Бондаренко.

За його словами, на сьогодні досягнуто вже домовленості щодо лікування та реабілітації захисників у найкращих клініках Білефельду.

Повідомляється, що в ході візиту до Білефельда, черкаська делегація відвідала комунальне підприємство Stadtwerke Bielefeld, ознайомилася з роботою електростанції на дровах, домовилася про координацію із лікарями міста Білефельд, а ще – зустрілася із біженцями із України, які знайшли прихисток у Німеччині. На сьогодні у Білефільді проживає близько 4 тисяч українців.

Переглядів: 3012
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: