У Вінниці відкриють представництво Європейської асоціації місцевої демократії

 

Вінницька міська рада подала заявку на вступ Виконавчого комітету Вінницької міської ради до Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA). Офіційну заявку підписали заступниця міського голови Галина Якубович та  Генеральна Секретарка ALDA Антонелла Вальморбіда.


Про це повідомляє сайт Вінницької міської ради.

ALDA об’єднує понад 350 членів з понад 40 країн світу, працює в більшості країн Європейського Союзу та європейських країнах-сусідах ЄС. Організація є основним “містком” між міською радою та громадянським суспільством. Також допомагає місту та громадським організаціям реалізовувати різні суспільно важливі програми із залученням міжнародних партнерів та донорів.

Галина Якубович зазначила, що одним з повноважень виконавчого комітету Вінницької міської ради є співпраця з громадськістю, зокрема з громадськими організаціями та активними вінничанами. Це дозволяє приймати спільні рішення, які так чи інакше спрямовані на розвиток вінницької громади.

«У 2012 році міська рада започаткувала відповідну програму, ми надаємо фінансову підтримку інститутам громадянського суспільства на реалізацію соціально-культурних проєктів. За ці роки громадськими об’єднаннями спільно з виконавчими органами Вінницької міської ради у Вінницькій міській територіальній громаді реалізовані 128 ідей», – зауважила заступниця міського голови.

Представники міської ради подякували фахівцям ALDA за зацікавленість у роботі з Вінницькою громадою. А Офіс, який планують відкрити найближчим часом, зробить співпрацю ще більш плідною і дасть більше можливостей залучати міжнародних та закордонних донорів до реалізації суспільно важливих проєктів.

Генеральний секретар ALDA Антонелла Вальморбіда назвала три пріоритети у роботі їхньої організації у Вінниці: демократія участі (поєднання прямої і представницької демократії), цифровізація, громадянське суспільство та посилення громади.

“Головною метою нашої асоціації є сприяння ефективному управлінню та участі громадян на місцевому рівні. Задля ефективного управління та залучення громадян на місцевому рівні, ALDA займається такими питаннями, як: Європейська інтеграція, децентралізація, громадські ініціативи і волонтерство, права людини та сталий економічний розвиток. Кожного дня з нашими учасниками ми розробляємо проєкти, щоб підтримувати їхню діяльність, задля блага всієї спільноти. Ми являємось експертами у визначені всіх можливих засобів (фонди ЄС, партнерство, благодійність тощо), щоб гарантувати можливість нашої роботи та роботи наших учасників”, - зазначила Антонелла Вальморбіда.

Заявку Вінницької міської ради на вступ до Асоціації розглянуть у червні на засіданні керівної ради Європейської асоціації місцевої демократії.

Переглядів: 1677
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: