Калуська громада побратається з португальським містом Візеу
Калуська громада побратається з португальським містом Візеу

Калуська міська рада ухвалила проєкт Меморандуму про побратимство та співпрацю між Калуською міською територіальною громадою та містом Візеу (Португальська Республіка).

Про це повідомив Калуський міський голова Андрій Найда.

«Географія нашого міжнародного партнерства та співробітництва динамічно розширюється. Калуська громада відтепер матиме побратимські взаємини з неймовірно чудовим містом, містом легенд – Візеу, Португалія. Калуська міська рада своїм рішенням ухвалила напрацьований обома сторонами Меморандум про співпрацю між нашими громадами та доручила мені його підписати. Дякую нашим португальським друзям за довіру! Впевнений, що наша співпраця буде цікавою і корисною для обох громад, бо це завжди нові можливості та новий досвід», - написав у соціальній мережі Андрій Найда.

В проєкті документу йдеться про те, що війна в Україні призвела до масового покидання українцями своїх домівок і міст, зокрема, і міста Калуша. Місто Візеу прийняло кількох калуських сімей і громадян. Муніципалітет Візеу ще в грудні 2022 року розпочав гуманітарну кампанію, спрямовану на збір різноманітних товарів для дітей та дорослого населення Калуської міської територіальної громади.

«Калуським міським головою та мером Візеу висловлені наміри запровадити побратимські відносини між обома громадами у сферах економіки та інвестицій, промисловості, освіти, культури і туризму. Калуська міська територіальна громада зацікавлена у продовженні розвитку економіки громади шляхом налагодження нових ділових зв’язків, співпраці з торговельно-промисловими закладами, об’єднаннями компаній та реалізації нових інвестиційних проєктів», - йдеться у Меморандумі.

Нагадаємо, на початку року Калуська громада уклала Меморандум про солідарне партнерство з німецьким містом Ліппштадт.

Переглядів: 2574
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: