Розпочалася навчальна програма «Кроки для спеціалістів. Кадрові питання в ОМС в умовах воєнного стану»
Розпочалася навчальна програма «Кроки для спеціалістів. Кадрові питання в ОМС в умовах воєнного стану»

Учасники зі 100 громад з усієї України, відібрані на конкурсній основі, наступні 8 тижнів проведуть у комплексному навчанні.


Нова навчальна ініціатива Програми U-LEAD - «Кроки для спеціалістів. Кадрові питання в ОМС в умовах воєнного стану», участниками якої стали представники зі 100 громад з усієї України, розпочалася.

Громади для участі в Кроках було відібрано на конкурсній основі. Учасники упродовж наступних 8 тижнів працюватимуть з експертами U-LEAD та візьмуть участь у комплексному навчанні: серії семінарів, тренінгів та діалоговому заході.

 

 

Під час відкриття програми заступниця директора “U-LEAD з Європою” Олена Томнюк наголосила, що з впровадженням децентралізації місцеве самоврядування в Україні дійсно стало іншим:

“Саме на міцній основі місцевого самоврядування Україна втрималася в найскладніші часи і продовжує триматися й зараз. Звісно, в основі цих змін є три стовпи - повноваження, ресурси та відповідальність. Проте, ці стовпи міцно вбудовані в організаційно-кадровий фундамент, адже лише на «правильній основі» можна впевнено будувати будь-яку справу”.

До першого семінару долучилася голова НАДС Наталія Алюшина, яка розповіла учасникам про перспективи розвитку служби в ОМС та про особливості прийняття на службу в ОМС в умовах воєнного стану.

 

 

Ідея навчальної ініціативи виникла на основі практичного досвіду роботи експертів Програми з територіальними громадами. Про це розповіла Марина Лобова, керівниця Регіонального офісу U-LEAD у Сумській області, координаторка Кроків:

“Щоденно працюючи з громадами, ми розуміємо, що кадрові питання завжди в ТОПі їхніх запитів. Тому очікуємо, що в рамках навчання учасники знайдуть відповіді на найактуальніші з них. Ми також побачили великий попит під час відбору та вже думаємо про другу хвилю Кроків восени”.

Перший захід був присвячений призначенню на посаду шляхом переведення; особливостям призначення з кадрового резерву та за результатами стажування; особливостям під час прийняття на роботу на умовах сумісництва.

Наступний семінар у рамках Кроків буде стосуватися теми особливостей проходження служби в ОМС.

Переглядів: 2080
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: навчання
Читайте також: