Київ та Копенгаген підписали Меморандум про партнерство
Київ та Копенгаген підписали Меморандум про партнерство

Про це повідомив «Офіційний портал Києва».

«Столиця Данії – передове сучасне європейське місто з високим рівнем життя та соціального забезпечення, яке піклується про своїх мешканців, екологію та безпеку. І Києву цікавий досвід Копенгагена та ефективна співпраця з цим містом», – цитує портал Київського міського голову  Віталія Кличка.

Він провів зустріч з делегацією Королівства Данія – лорд-мером Копенгагена Софі Хесторп Андерсен, мером Оденсе Пітером Рахбеком Юелєм, мером Орхуса та віце-головою Місцевого самоврядування Данії Якобом Бундсгаардом і Надзвичайним та Повноважним Послом Данії в Україні Оле Егбергом Міккелсеном.

Раніше «Децентралізація» писала про те, що Копенгаген утримався від укладення генеральних угод про побратимство і Київ стане першим містом-побратимом столиці Данії.

Також повідомляється, що мер Києва, який є головою Асоціації міст України, зустрівся з віце-президенткою Асоціації муніципалітетів Нідерландів Шерон Дейксма.

«Дякую владі Нідерландів за те, що країна прихистила чимало українців, які рятувалися від війни. Завдяки міжнародній підтримці, ми пережили дуже складну зиму і потребуємо подальшої допомоги у відновленні громад, особливо на деокупованих територіях та тих, які зазнали сильних руйнувань з боку російських варварів. Асоціація міст України вже близько 20 років співпрацює з Асоціацією муніципалітетів Нідерландів (VNG) і втілює спільні проекти. Сьогодні АМУ та VNG впроваджують проект з відновлення українських міст, сіл та селищ. Наразі участь в ньому беруть 4 громади з Херсонської та Миколаївської областей (Херсон, Очаків, Берислав, смт. Високопілля)», – зауважив мер Києва.

 

Цим населеним пунктам допомагають у розробці планів відновлення. Віталій Кличко впевнений, що співпраця нідерландських та українських муніципалітетів ефективно вплине на відновлення українських громад.

Віталій Кличко зазначив, що завдяки співпраці з VNG, АМУ також налагодила контакти, зокрема, між нідерландським муніципалітетом Опстерланд та українським селищем Недригайлів. Опстерланд передав Недригайліву два автомобілі та гуманітарну допомогу.

Віталій Кличко подякував всім іноземним друзям за підтримку і допомогу Києву й Україні, за ефективну співпрацю!

Переглядів: 1484
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: