Нове побратимство: місто Сірак’юс допоможе у відновленні Ірпеня
Нове побратимство: місто Сірак’юс допоможе у відновленні Ірпеня

Місто Ірпінь та місто Сірак’юс, що у центральній частині штату Нью-Йорк, стали містами-побратимами.


Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, який цими днями перебуває з робочим візитом у США.

«У Сірак’юс – дуже велика українська діаспора – майже 7000 українців. Це найбільше у відсотковому співвідношенні до кількості населення у штаті Нью-Йорк. І це четвертий показник по усій Америці! І нам було дуже приємно бачити українців, які прийшли нас привітати й поспілкуватися. А ще у Сірак’юс, як і в Ірпені, є пам’ятник молодому Тарасові Шевченку. Мав честь разом із мером міста Беном Волшем вклонитися Кобзареві», - сказав Олександр Маркушин.

За його словами, Сірак’юс допоможе у відновленні Ірпеня. Також міста домовилися співрацювати у сферах освіти та культури.
Ірпінський міський голова висловив вдячність лікарю, доктору медицини, благодійнику, уродженцю Києва, який уже понад 30 років проживає в США, Геннадію Брацлавському за сприяння і допомогу в налагодженні партнерства між Ірпенем та Сірак’юс.

«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Переглядів: 1677
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: