Чортківська громада отримає більше 5 млн грн від Німеччини
Чортківська громада отримає більше 5 млн грн від Німеччини

Кошти, що підуть на закупівлю техніки та обладнання для комунальних установ, виділить уряд Німеччини завдяки співпраці чортківців із німецьким містом.


Чортківська громада Тернопільської області напрацювала з німецьким муніципалітетом Бад-Зоден-Зальмюнстер проєкт «Improving civil protection in municipal partnerships with Ukraine 2023». Для його реалізації в уряді Німеччини планують виділити 133 тисячі євро, а це майже 5 млн 400 тис гривень.

На ці кошти громада зможе обрати різноманітну комунальну техніку, обладнання для лікарень та комунальних підприємств, устаткування для шкільних харчоблоків, пасажирські автобуси/буси тощо.

У Чортківській міській раді повідомили, що 20 березня муніципалітет Бад-Зоден-Зальмюнстера прийняв рішення про співпрацю з ними. Аналогічне рішення розглядатимуть на черговій сесії в Чорткові.

Днями міський голова Чорткова Володимир Шматько та міський голова Бад-Зоден-Зальмюнстера Домінік Брач обговорили подальшу співпрацю та реалізацію вищезгаданого проєкту. Новий партнер розповів, що два німецьких міністерства обрали 60 місцевих муніципалітетів, які мають міста-побратими в Україні, та в рамках проєкту допоможуть нашим містам у медицині, освіті, житлово-комунальному господарстві тощо на загальну суму 8 мільйонів євро.

“Кожен муніципалітет матиме бюджет у розмірі 133 тисячі євро. На ці кошти українські міста обиратимуть із наданого німецькими міністерствами переліку те, що їм зараз найнеобхідніше. Зараз тривають консультації щодо того, що оберемо ми”, – йдеться в повідомленні Чортківської міської ради.

 

 

За словами керівниці регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталії Онищук, це одна з найактивніших громад Тернопільщини в розвитку співпраці з міжнародними партнерами:

"Це дуже важливий результат роботи ОМС, особливо в контексті війни та необхідності пошуку додаткових ресурсів. Приємно, що громада змогла знайти партнера в Німеччині та напрацювати спільний проєкт, який принесе їй чимало користі. Сподіваюся, що й інші громади області працюватимуть у цьому напрямі, наша команда готова їм у цьому допомагати", – додала вона.

Переглядів: 2345
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: