Український Малин та німецький Біллербек побраталися
Український Малин та німецький Біллербек побраталися

Між Малином та Німецьким містом Біллербек офіційно та урочисто була підписана угода про партнерство та співробітництво.


Міста Малин та Біллербек (Німеччина) підписали угоду про партнерство та співробітництво.

Про це повідомив Малинський міський голова Олександр Ситайло, який з робочим візитом перебуває в Німеччині.

Малинський міський голова та мер Біллербека Маріон Діркс обговорили план реалізації нової угоди.

Олександр Ситайло повідомив, що в Біллербеку функціонує волонтерський штаб з допомоги українцям, який зараз на території німецького міста проживає близько шести сотень.

«Я глибоко зворушений таким теплим прийомом і дякую особисто Marion Dirks, її команді муніципалітету міста Біллербек та жителям за гостинну зустріч. Без сумніву, подальша дружба та напрацювання обов’язково підуть на користь наших громад», — зазначив Малинський міський голова.

«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Переглядів: 3031
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: