22 березня на вебінарі DECIDE розкажуть, чому громаді потрібен інклюзивно-ресурсний центр
22 березня на вебінарі DECIDE розкажуть, чому громаді потрібен інклюзивно-ресурсний центр

22 березня 2023 року швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» проведе вебінар на тему: «Чому громаді потрібен ІРЦ? Його роль і функції в нових умовах».


Мережа інклюзивно-ресурсних центрів в Україні активно розвивається з 2017 року – тоді ж ухвалили ЗУ «Про освіту», що передбачав інклюзивне навчання, а також затвердили Положення про ІРЦ. У 2022 році, до повномасштабної війни, налічувалося вже 667 ІРЦ, зараз 99 із них – зруйновані або пошкоджені. Крім того, в умовах воєнного стану МОН внесло зміни до Положення про інклюзивно-ресурсний центр.

Які є переваги для громади, яка планує відкрити ІРЦ на своїй території, і що про це має знати голова ТГ – усе це розповість Віктор Сальков, експерт з питань інклюзивної освіти проєкту DECIDE. На вебінарі від нього дізнаємося також про роль і функції інклюзивно-ресурсного центру в нових умовах та як зовнішні фактори впливають на стан дітей.

Це вже другий вебінар для управлінців про ІРЦ від проєкту DECIDE. Перший, про особливості роботи ІРЦ на умовах співфінансування громад, можна переглянути в YouTube за посиланням.

Дата і час: 22 березня 2023 року, 14:00.

Спікер: Віктор Сальков, експерт з питань інклюзивної освіти проєкту DECIDE

Ваші запитання залишайте у реєстраційній формі ось тут: https://forms.gle/rCTEq7TqCcfz2WLH6         

Важливо! Реєстрація на вебінар є обов'язковою. Вказуйте коректну електронну адресу, адже посилання буде надіслано напередодні заходу саме на цю адресу. Просимо також перевіряти розділи «Спам» та «Реклама», адже іноді листи потрапляють саме туди. Посилання проєкт зазвичай надсилає за годину до проведення.


Вебінар є частиною кампанії “Освіта у нових громадах від А до Я”. Мета кампанії – допомогти головам і управлінцям освітою новоутворених та реорганізованих громад розвинути ефективну систему управління освітою.

Стежте за оновленнями, завантажуйте порадники із типовими шаблонами документів, дивіться записи вебінарів на novihromady.decide.in.ua та у спеціальному розділі порталу "Децентралізація"

 

Переглядів: 2703
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: анонс
Читайте також: