14 українських громад розпочали партнерство з громадами Німеччини: Умань співпрацюватиме з Дортмундом, Шабо з Бад-Мергентхаймом

 

Наприкінці лютого 2023 року на Форумі стратегічного муніципального партнерства, який відбувся у Бьоблінгені/ Зіндельфінгені, 14 українських громад зустрілися з потенційними німецькими громадами-побратимами. В результаті, голови і представники громад домовилися про конкретні кроки на шляху до налагодження довготривалого партнерства і надання тактичної підтримки українським громадам, а дві громади підписали угоду про партнерство.


Зокрема, тісно співпрацюватимуть Кам’янець-Подільський і Есслінген-на-Некарі, Умань і міста Дортмунд та Тюбінг, Вознесенск і Дітцінген, Світловодськ і Шорндорф, Шабо і Бад-Мергентхайм, Новомосковськ і Брандернбург, Велика Димерка і Бетінгем-Біссінген, Звягель і Людвігсгафен-на-Рейні, Білгород-Дністровськ і громади Ульм і Нео-Ульм, Валки і Фельбах, Лозова і Вайблінген, Зимна Вода і Равенбург, Гора і Ворштеттен, Хмельницький з Дрезденом, Штутгартом і французьким Страсбургом.

“Нові партнерства, які започаткувались сьогодні на форумі — це сильніші європейські і українські громади завтра. Процес обміну досвідом, культурою, підтримка українських громад в час війни — це дієва інтеграція України у європейську спільноту, бо справжнє братерство між людьми — мерами, жителями, представниками культурної, освітньої і громадської спільнот. Ми прагнемо, щоб все більше українських і європейських громад співпрацювали, і для цього ми докладемо усіх можливих зусиль”, — Світлана Блінова, координаторка проекту Cities 4 Cities | United 4 Ukraine, керівниця програми міжнародної діяльності Інституту міста (Львів).

Серед першочергових домовленостей — надання комунальної техніки для створення окопів і захисту міст, медичного обладнання і медикаментів, допомога зі сканування підземних комунікацій міст, реконструкції індустріальних парків і комунальних споруд, підтримка пунктів незламності, розвиток співпраці у сфери дошкільних навчальних закладів, проведення обмінів між працівниками міських рад, а також молодіжні і культурні обміни. Зокрема мер Ворштеттена передав пожежену машину голові Гірської громади, а мер Хофштеттена  —  гуманітарний вантаж Тростянецькій громаді.

“Український народ і військові мужньо та невтомно захищають свою країну. Водночас також захищають європейські цінності. Ми повинні підтримувати їх у цьому, проявляючи солідарність у думках і діях. Цю солідарність ми висловили на Форумі стратегічного муніципального партнерства. У цьому контексті я радий, що ми змогли закріпити співпрацю між Cities 4 Cities та United 4 Ukraine. Таким чином, зможемо діяти ще ефективніше об'єднаними силами. Ми стоїмо пліч-о-пліч з нашими українськими друзями. І це партнерство має бути довготривалим!“, — сказав Др. Бернд Фьорінген, мер Зіндельфінгена.

В рамках форуму представники Хмельницького, Штутгарта, Дрездена і Страсбурга обговорили можливість чотирьохстороннього партнерства. Така модель співпраці між містами стане першою на теренах Європи.

Також, експерти з містопланування нідерландських громад Утрехт, Еде, Гаага, і Роттердам провели робочу зустріч з представниками Херсонської, Береславської, Високопільської і Очаківської громад щодо розробки плану їхньої відбудови.

Наступний форум муніципального партнерства Україна — ЄС запланований цього року у Стокгольмі і буде спрямований на розвиток партнерств українських і шведських громад.


Організатор форуму — Cities 4 Cities | United 4 Ukraine — партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022. Сities 4 Cities було засновано містом Зіндельфінген (Німеччина) під патронатом Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. United 4 Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida). Стратегічними партнерами ініціативи є Асоціація міст України і Всеукраїнська асоціація ОТГ.

Форум проводився за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Приєднані зображення:

Теги:

партнерство міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...