Міжнародних партнерів запрошують долучитися до запуску офісів підтримки реформ у громадах

Офіси підтримки реформ здійснюватимуть консультаційну та технічну підтримку органів місцевого самоврядування у питаннях антикорупційної політики, управління інвестиційними проєктами, роботи з цифровими інструментами, а також стануть прозорою платформою для спілкування регіонів з потенційними донорами та перейняття кращого світового досвіду.


Про це розповіла заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

«У центрі нашого підходу до відновлення України — забезпечення якісних послуг для громадян, створення для них комфортних умов життя в країні. Ми не зможемо цього досягнути без активної участі місцевого самоврядування, адже саме воно є ключовою ланкою в оцінці потреб населення та планування майбутніх проєктів.

Наше завдання як Міністерства — створити усі необхідні умови для ефективної роботи влади на місцях. Звісно ж, усі ці заходи будуть здійснюватися у рамках децентралізаційних процесів — тому ми й обрали формат Офісів підтримки реформ, як незалежних експертних команд, які зможуть надавати фахову допомогу громадам та підвищувати якість їх роботи відповідно до сучасних світових стандартів.

Цей інструмент вже довів свою ефективність в Україні. Також важливо, що він є зрозумілим та перевіреним для наших міжнародних партнерів. Тому наразі ми ведемо перемовини з різними країнами щодо їх активного залучення в проєкт», — розповіла Олександра Азархіна.

Також Олександра Азархіна повідомила, що Міністерство відновлення продовжить імплементацію реформи децентралізації. На цьому шляху відомство співпрацюватиме як безпосередньо з органами місцевого самоврядування, так і з міжнародними партнерами та експертною громадськістю.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

12 вересня 2024

25 вересня - тренінг: «Робота із безхазяйним майном та відумерлою спадщиною»

25 вересня - тренінг: «Робота із безхазяйним...

25 вересня 2024 року (середа), о 10:30 розпочнеться тренінг на тему: «Робота із безхазяйним майном та відумерлою...

12 вересня 2024

12 вересня 2024

17 вересня – вебінар: «Кадрова діяльність керівника закладу освіти»

17 вересня – вебінар: «Кадрова діяльність...

17 вересня 2024 року о 14:00 розпочнеться вебінар, під час якого Андрій Мацокін, національний...

12 вересня 2024

25-27 вересня - Рішельє-форум публічної служби «Публічна служба в умовах війни: переосмислення ідентичності»

25-27 вересня - Рішельє-форум публічної служби...

25-27 вересня 2024 року відбудеться XVI Рішельє-форум публічної служби: «Публічна служба в умовах війни:...