Сент-Гелієр та Миколаїв стануть порідненими містами

Сент-Гелієр, столиця британського коронного володіння Джерсі, запропонувала Миколаєву стати містами-побратимами.


Про це пише видання The Jersey Evening Post.

Повідомляється, що така пропозиція надійшла після того, як українці, котрі живуть в Сент-Гелієр, висловили інтерес до ініціативи поріднення міст, заявивши, що це буде «цінним виявом підтримки для громади в надзвичайно складний період». Зазначається, що така ініціатива має бути проголосована на парафіяльних зборах 22 лютого.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич привітав пропозицію побратимства міст, а констебль Сент-Гелієра Саймон Кроукрофт і міський прокурор міста рекомендували меморандум про партнерство.

 «Я радий запропонувати побратимство Сент-Гелієра та українського міста Миколаєва. Парафіяни виявили таку неймовірну підтримку тим, хто постраждав від руйнівного конфлікту в Україні, і це побратимство символізує наш постійний зв’язок і відданість підтримці народу України і, зокрема, жителів Миколаєва», - сказав Саймон Кроукрофт.

Повідомляється, що Джерсі продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні. Цього місяця Jersey Overseas Aid виділив ще 400 000 фунтів стерлінгів на допомогу у вирішенні гуманітарної ситуації.

На знак підтримки міста-побратима Сент-Гелієр у п’ятницю проводить концерт для Миколаєва.


«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

20.02.2023 - 14:23 | Переглядів: 2112
Сент-Гелієр та Миколаїв стануть порідненими містами

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Миколаївська область

Громади:

Миколаївська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...