Порідненість українських міст із зарубіжними муніципалітетами: Хотин-Жагань-Тельтов

 

Тристоронню угоду побратимства Хотин (Україна) – Жагань (Польща) – Тельтов (Німеччина) підписали мери міст.


Про це повідомив Хотинський міський голова Андрій Дранчук у соціальній мережі.

За словами Андрія Дранчука, ідея тристоронньої співпраці Żagań-Teltow- Хотин народилася під час однієї з поїздок до Німеччини.

«Жагань і Тельтов уже багато років є містами-побратимами. А це перша така тристороння угода між органами місцевого самоврядування трьох країн у цьому регіоні. Документ передбачає співробітництво і взаємну підтримку у сфері соціальної, економічної та культурної діяльності», - написав Хотинський міський голова.

За його словами, унікальне партнерство відзначено на державному рівні вищим керівництвом Польщі та Німеччини:

«Отримали листа від прем'єр-міністра Польщі Матеуша Муравецького та відео Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, які відзначили, що це надихаючий приклад дієвої тристоронньої співпраці та допомоги у подоланні викликів війни. Це консолідація зусиль трьох міст – знак солідарності з людьми, чию реальність уже майже рік визначає російська агресія».

 

 

«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Теги:

партнерство міжнародна підтримка історії війни

Область:

Чернівецька область

Громади:

Хотинська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Інститут старост в умовах війни – законопроект готовий до другого читання

Інститут старост в умовах війни – законопроект...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Взаємодія місцевого самоврядування та органів державної влади на місцях - експерти проаналізували тенденції

Взаємодія місцевого самоврядування та органів...

Центр соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку при Київській Школі Економіки у партнерстві...

20 травня 2024

Доплати представникам місцевої влади за роботу з міжнародними партнерами - законопроект готовий до першого читання

Доплати представникам місцевої влади за роботу...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024