У Косівській громаді облаштовують новий шелтер для переселенців

Територіальні громади Прикарпаття продовжують працювати над розширенням житлової бази для внутрішньо переміщених осіб. За консультаційної підтримки експертів «U-LEAD з Європою» Косівська територіальна громада виграла грант на облаштування прихистку для переселенців.


Від початку війни Косівська громада прийняла близько 9 тис. внутрішньо переміщених осіб. На території громади діє дев’ять соціальних прихистків, в яких переселенців забезпечують усім необхідним, включаючи безкоштовне трьохразове харчування. Оскільки кількість переселенців зменшилася, було прийнято рішення створити один великий шелтер, у якому зможуть проживати всі внутрішньо переміщені особи, які цього потребують.

Команда регіонального офісу U-LEAD в Івано-Франківській області організувала для представників Косівської громади кілька консультаційних зустрічей, на які був запрошений зовнішній експерт «U-LEAD з Європою» Ігор Мельничук.

«Ми зустрічалися з представниками Косівської громади декілька разів, вони озвучували свої ідеї та пропозиції. Зараз багато фондів націлені на допомогу внутрішньо переміщеним особам. Обговоривши ідеї та вивчивши діючі проєкти, визначилися з проєктом, який вирішили подавати. Проєктну заявку готували спільно з працівниками громади та учасниками ініціативної групи. Як результат, Косівська громада увійшла в число переможців. У подальшому продовжуватимемо працювати з територіальною громадою над новими проєктами», – зазначає Ігор Мельничук.

Косівська громада в рамках проєкту отримала комплект сантехнічного обладнання – бойлери, умивальники, унітази, душові кабінки, електричні нагрівачі тощо.

У прихистку одночасно зможуть проживати до 200 осіб. У приміщенні тривають будівельні роботи, зокрема облаштовуються кімнати для проживання, кухня, санвузли тощо.

«Для нас дуже важливим було створити новий соціальний прихисток та розвантажити інші комунальні заклади. На базі приміщення однієї з колишніх шкіл ми вирішили облаштувати таке соціальне житло. За бюджетні кошти ми не змогли б купити все обладнання, тому цей проєкт дуже нам допоміг. Ми вдячні експертам U-LEAD за консультаційну підтримку та сприяння у написанні проєктної заявки, яка перемогла в конкурсі», – ділиться головна спеціалістка відділу промоції, зв'язків та економічного розвитку Косівської міської ради Ірина Дімбровська.

29.12.2022 - 10:44 | Переглядів: 3289
У Косівській громаді облаштовують новий шелтер для переселенців

Теги:

соціальні послуги війна історії війни міжнародна підтримка

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Косівська територіальна громада

Джерело:

Програма «U-LEAD з Європою»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...