25 громад ознайомилися з досвідом розвитку системи добровільних пожежно-рятувальних підрозділів

 

Представники громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Волинської, Львівської та Полтавської областей ознайомилися з досвідом функціонування добровільних пожежно-рятувальних підрозділів громад Рівненської області.


Дводенний навчальний візит відбувся в рамках проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який реалізовується Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні за підтримки USAID «ГОВЕРЛА».

Громади, які успішно впровадили систему цивільного захисту, поділилися своїм досвідом створення та функціонування добровільних пожежних команд. Учасники проєкту мали можливість ознайомитися з передовим досвідом українських громад щодо налаштування ефективної системи цивільного захисту громадян.

Подібні навчальні візити надають учасникам можливість не лише обговорити особливості успішної розбудови системи пожежної безпеки громади, але й налагодити співпрацю між громадами.

Це також підкреслює координатор проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Микола Волчецький:

«Під час поїздки учасники проєкту мали можливість наглядно ознайомитися як функціонують ДПК в різних громадах. Досвід кожної — унікальний, тому учасники мають змогу перейняти те, що спрацює конкретно для їх громади. Зі свого боку, команда Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» продовжить підтримку громад, надаючи рекомендації щодо юридичних та організаційних аспектів розвитку цивільного захисту».

Детальніше про навчальний візит у відео за посиланням.

За результатами навчального візиту учасники проєкту переконалися — добровольцем може стати кожен. Підтвердженням цього став і підлітковий клуб юних рятувальників «Школа безпеки», і добровільна пожежна команда Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ПЦУ.

Наступний етап підготовки майбутніх рятувальників — спеціалізоване навчання за програмою Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яке дозволить громадам-партнеркам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відчутно покращити систему цивільного захисту на місцях.

Приєднані зображення:

Теги:

безпека

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

01 червня 2024

01 червня 2024

5 червня - оголошення найкращого міста та мера України

5 червня - оголошення найкращого міста та мера...

5 червня у Києві відбудеться Конференція з демократичного врядування, на якій буде оголошено найкраще місто України...

01 червня 2024

Децентралізація: найважливіше за травень

Децентралізація: найважливіше за травень

На початку кожного місяця портал «Децентралізація» підбиває підсумки місяця, що минув. Говоримо про важливі рішення,...

31 травня 2024

Три громади Закарпаття об’єдналися заради здоров’я своїх мешканців

Три громади Закарпаття об’єдналися заради...

Батівська, Косоньська та Великоберезька громади завдяки експертній підтримці U-LEAD офіційно оформили співробітництво...