Львівська ОВА та Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» презентували інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень

 

30 листопада відбулася презентація інтелектуальної системи аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень, яка розроблена на запит Львівської Обласної військової адміністрації (ОВА) за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Вона слугуватиме основою для прийняття виважених рішень не лише для управлінців на рівні області та територіальних громад, а й для бізнесу та донорів.


«Це зручний інструмент, який дасть можливість не тільки владі, управлінцям,  але й бізнесу, донорам, міжнародним партнерам побачити потреби та можливості для інвестицій», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

 

 

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«USAID дуже радий нашій плідній співпраці з Львівщиною. За час війни тільки в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ми надали Львівщині допомоги на майже 1 мільйон доларів США для протидії кризовим явищам війни і допомоги органам місцевого самоврядування та органам державної влади обласного рівня у забезпеченні безперервного надання послуг. Але незважаючи на виклики війни, сьогодні надзвичайно важливо продовжувати шукати можливості для економічного зростання. Тому ми в USAID раді можливості співпрацювати з Львівською ОВА не тільки щодо реагування на надзвичайні ситуації, а й для впровадження розвиткових проєктів. Ми сподіваємося, що розроблена інтелектуальна система, загальна вартість якої становить більше 100 тисяч доларів США, дозволить Львівській ОВА приймати управлінські рішення на основі даних, що сприятимуть відновленню та подальшому економічному зростанню регіону, зокрема через залучення інвестицій та міжнародну підтримку».

 

 

Степан Куйбіда, директор департаменту економічної політики Львівської ОВА, Вадим Табакера, заступник директора департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації, та Катерина Степчук, експертка Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з просторового планування, розповіли про можливості інтелектуальної системи аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень. Усі доступні категорії даних сумісно обробляються в системі на основі географічного місцеположення або тематичної класифікації.

 

 

У перспективі Інтелектуальна система аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень для задач Львівської ОВА зможе в повному обсязі виконувати задачі автоматизації збору, обміну, аналізу та звітування на єдиній гармонізованій основі для усіх учасників місцевого самоврядування.

Теги:

електронне врядування міжнародна підтримка історії війни

Область:

Львівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

25 липня 2024

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не жалітися». Як у Решетилівській громаді відремонтували шкільне укриття

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не...

Нещодавно міській голові Решетилівської громади, що на Полтавщині, Оксані Дядюновій телефонували батьки учнів...

24 липня 2024

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять неординарні рішення завдяки міжмуніципальному співробітництву

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять...

19 липня 2024 року Рава-Руська громада, що на Львівщині, та Великий Бичків, що на Закарпатті, уклали угоду про...

23 липня 2024

Як створити нові робочі місця і розвивати економіку: коворкінги Пирятинської громади

Як створити нові робочі місця і розвивати...

Як Пирятинська громада об’єднує місцевих жителів, навчає дітей заробляти гроші, проводить сеанси психологічної...

22 липня 2024

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували безбар’єрне середовище для учнів

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували...

Коли йдеться про навчання учнів з особливими освітніми потребами, зволікати з облаштуванням відповідних умов не...