Приклад новоутворених територіальних громад Буковини повинен спонукати інші до об’єднання

Перспективи розвитку територіальних громад регіону в контексті децентралізації влади та алгоритм вирішення проблем громад у фінансові, освітній, медичній та культурній галузях обговорено сьогодні, 16 лютого, під час засідання круглого столу на тему «Проблеми та перспективи розвитку об’єднаних територіальних громад». Участь у засіданні взяли голови новоутворених об’єднаних громад Чернівеччини, керівники органів місцевого самоврядування регіону, структурних підрозділів обласної ради та обласної державної адміністрації, знані науковці та експерти.

Звертаючись до присутніх, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян наголосив на важливості реформи місцевого самоврядування в Україні, зокрема, в контексті створення самодостатніх об’єднаних громад. «Новоутворені об’єднані територіальні громади мають стати яскравим прикладом успішності, аби спонукати інші до об’єднання. Втім сьогодні, в умовах кризи очевидним є те, що новим громадам непросто на цьому шляху. Так, у їх щоденній діяльності є багато неузгодженостей. Механізм їх взаємодії з іншими органами влади у сфері фінансів, медицини, освіти та культури є також недосконалими. Саме тому новостворені громади потребують потужної підтримки», – відзначив посадовець.

Відтак керівник представницької влади краю пообіцяв максимальну підтримку новоутвореним об’єднаним громадам: «Під час нещодавньої зустрічі з представниками спеціальної місії ЄС обласна рада виступила з пропозицією щодо впровадження окремої європейської програми підтримки об’єднаних громад. Також нині ми працюємо над створенням обласного фонду регіонального розвитку та запровадженням обласного конкурсу проектів місцевого розвитку. Додатковим інструментом для здійснення цієї роботи стане агенція регіонального розвитку як організація, що надаватиме підтримку об’єднаним громадам у їхній проектній діяльності».

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Сайт Чернівецької обласної ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...