У Страсбурзі на фотовиставці показали «Ціну Української незалежності»

 

У Палаці Європи в ході Багатостороннього діалогу високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період» учасники мали змогу відвідати фотовиставку «Ціна незалежності України».


Відкрив виставку очільник парламентсько-урядової делегації України, перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Організатори – Міністерство розвитку громад та територій за сприяння Офісу Президента України, Постійне представництво України при Раді Європи і підтримки проєктів Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» та «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики і процесів в Україні – Фаза ІІІ».

За словами заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди, представлені світлини -  зроблені під час війни різними людьми у різних куточках України.

«Світлини, представлені на цій виставці, - лише невелика частина злочинів, які росія сьогодні чинить в Україні. Фактично, кожна світлина є документом, який засвідчує, що росія - держава-терорист. Вона вбиває мирних людей, дітей, руйнує їх житло, нищить школи, лікарні, храми... Ми розуміємо, що жодна виставка не здатна передати те, що відчувають люди, які кожної миті можуть опинитися під ракетними ударами, бомбардуваннями, артилерійськими обстрілами, люди, які просто хочуть жити у своїй країні, будувати і розвивати свою державу, розмовляти своєю мовою, виховувати дітей бути гідними, вільними, незалежними людьми. Ці світлини документують і показують те,
яку ціну платить український народ за свою незалежність і сповідування європейських принципів. Фотовиставка нагадує, що війна досі триває - в 21 столітті, в Європі», - прокоментував В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, 8-9 листопада у Страсбурзі відбувся Багатосторонній діалог високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період» за участі української парламентсько-урядової делегації, яку очолив перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Діалог, ініційований на запит Верховної Ради України, організовано Генеральним Директоратом з питань демократії та людської гідності у співпраці з Венеційською комісією, Парламентською асамблеєю та Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи. Захід організовано в межах спільної ініціативи «Добре демократичне врядування в Україні: шлях вперед у повоєнний період», заснованої раніше цього року.

Приєднані зображення:

Теги:

В'ячеслав Негода міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 липня 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 липня 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...