Міжнародні партнери допомагають Україні знаходити рішення для зміцнення місцевого самоврядування під час війни, - В’ячеслав Негода 

Під час війни місцеве самоврядування в Україні стало муніципальним фронтом, який навіть у цих страшних умовах вирішує усі питання життєдіяльності громад, надання найнеобхідніших послуг людям. 


Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода під час зустрічі з новопризначеним Керівником Генерального директорату з питань програмної діяльності Ради Європи Клаусом Нойкірхе у Страсбурзі в рамках проведення діалогів високого рівня на тему доброго демократичного врядування в Україні. 

«Завдяки децентралізації ми неодноразово пересвідчувалися у спроможності громад брати на себе відповідальність і приймати непрості рішення, швидко реагувати на внутрішні та зовнішні виклики. Війна ще більше підкреслила роль місцевого самоврядування у стійкості країни, у організації опору. Тому в умовах воєнного стану ми не зменшили повноваження місцевого самоврядування, за окремими напрямками навіть підсилили функції голів громад і дали їм додаткові ресурси», - зазначив В'ячеслав Негода. 

Він підкреслив важливість міжнародної допомоги, в тому числі – експертизи Ради Європи, у формуванні нового законодавства щодо діяльності органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану. 

«Ніхто в світі не може надати готових рецептів, як забезпечити ефективне функціонування місцевого самоврядування під час настільки глобальної збройної навали. Тому нам спільно з міжнародними партнерами доводиться шукати і швидко приймати нові рішення, які допомагають Україні не лише встояти, а й рухатися до перемоги. Ми розраховуємо на продовження співпраці з Радою Європи на період воєнного стану, а також після війни, коли настане час завершити децентралізацію. Спільних завдань зараз в нас стало ще більше, ніж до війни. Але впевнений, що наша співпраця стане історією успіху», - сказав заступник Міністра. 

В свою чергу Клаус Нойкірхе зазначив:

«Рада Європи і надалі співпрацюватиме з Україною у зміцненні місцевого самоврядування. Також я бачу зацікавленість донорів фінансувати цю підтримку. Попереду непроста робота, але її результати дійсно мають великі перспективи».


Багатосторонній діалог високого рівня «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період» проходить в в рамках спільної ініціативи Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерства розвитку громад та територій, Центральної виборчої комісії та Ради Європи «Добре демократичне врядування в Україні: рух вперед у повоєнний період»

Ініціатива спрямована на вдосконалення законодавства та практики для перезавантаження доброго демократичного врядування в Україні та ґрунтується на пріоритетах Плану відновлення від наслідків війни, розробленого Національною радою при Президентові України.

09.11.2022 - 18:29 | Переглядів: 3042

Приєднані зображення:

Теги:

міжнародна підтримка В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...