9 українських громад отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету Гульборгсунн

В рамках ініціативи «Мости довіри» данський муніципалітет Гульборгсунн передав гуманітарну допомогу для дев'яти територіальних громад із Закарпатської, Івано-Франківської, та Чернівецької областей.


Представники данського муніципалітету під час зустрічей з українськими колегами неодноразово зазначали про свою підтримку та готовність допомогти у вирішенні певних проблем, які були спричиненні війною. Один з напрямків такої допомоги стосувався підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Як розповів керівник регіонального офісу U-LEAD у Закарпатській області Микола Сюсько, який відповідав за координацію надання допомоги, територіальні громади-партнери данського муніципалітету отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

«Під час війни співпраця українських громад з муніципалітетом Гульборгсунн стає особливо актуальною, оскільки практики данських колег, їхній досвід важливий в ключі нашої європейської інтеграції та набуття членства в ЄС. Ми також раді, що ця співпраця набрала нових обрисів, зокрема у форматі надання гуманітарної допомоги для українських громад. Це ще один важливий напрямок підтримки та допомоги для них у прийнятті внутрішньо переміщених осіб, скільки кожна громада-партнер має велику кількість переселенців та забезпечує їх усім необхідним», – зазначив Микола Сюсько.

Протягом цього та минулого тижнів у територіальні громади надходили гуманітарні вантажі, в які входили продукти харчування – набори з консервацією, макаронами, рисом, кашами, нутом та іншим. Загалом було передано 6,7 тон харчових продуктів тривалого зберігання на суму 13 500 євро. Кошти були виділені за Угодою про співробітництво між Міністерством закордонних справ Данії та муніципалітетом Гульборгсунн. Данська неурядова асоціація  «Sydhavsøerne hjælper Ukraine» (англійською «Lolland-Falster support Ukraine») допомогла муніципалітету Гульборгсунн із зберіганням продуктів харчування. Транспортування в Україну відбулося за підтримки команди U-LEAD.

Така допомога актуальна для територіальних громад, оскільки вони на своїх територіях облаштували тимчасові прихистки для внутрішньо переміщених осіб, які потребують додаткового забезпечення продуктами та іншими речами першої необхідності.

Горінчівська сільська рада Закарпатської області одна з громад-партнерів муніципалітету Гульборгсунн, яка отримала від них гуманітарний вантаж. У громаді планують допомогу надати соціально вразливим категоріям населення та внутрішньо переміщеним особам.

«Допомогу спрямуємо для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у комунальних закладах нашої громади. Ми вже цей процес розпочали, люди отримують продуктові набори. Також частково ця допомога буде направлена на соціально вразливі категорії населення, зокрема для людей похилого віку, які проживають одні та потребують нашої підтримки. Така допомога від міжнародних партнерів є дуже вагомою для нашої громади та її жителів. У подальшому будемо визначати з нашими данськими колегами інші напрямки для розвитку подальшої співпраці», – розповів Іван Паш, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Горінчівської сільської ради.

Нагадаємо, нещодавно представники муніципалітету Гульборгсунн поділилися своїм досвідом партисипативного підходу у муніципальному плануванні з українськими громадами в рамках дводенного навчального семінару. Представники громад, окрім того, що переймали досвід від данських колег, ділилися й своїми кращими практиками використання інструментів залучення громадян. Зазначимо, що співпрацю з данським муніципалітетом Гульборгсунн за підтримки «U-LEAD з Європою» розвивають Горінчівська, Свалявська, Ясінянська громади (Закарпатська область), Галицька, Городенківська, Долинська громади (Івано-Франківська область) та Глибоцька, Новоселицька, Хотинська громади (Чернівецька область).

04.11.2022 - 15:40 | Переглядів: 2442
9 українських громад отримали гуманітарну допомогу від данського муніципалітету Гульборгсунн

Теги:

міжнародна підтримка

Джерело:

Програма «U-LEAD з Європою»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...