Як громади допомагають адаптуватися людям, котрі виїхали з охоплених війною територій – відеоісторії

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» спільно з медіа, яке приносить добрі новини, «ШоТам» розповідають, як громади сприяють адаптації внутрішньо переміщених осіб, створюючи для них робочі місця, інтегруючи їх до суспільного життя й даючи можливості для релокації їхнього бізнесу.


Шумська громада на Тернопільщині влаштувала на роботу понад 40 переселенців, які нині працюють на маслозаводі, швейній фабриці та в салоні краси. Зокрема, Ользі, яка разом з родиною переїхала з Луганської області, одразу запропонували роботу на швейній фабриці. Тепер вона працює пакувальницею на підприємстві.

 

 

Свеська громада, що на Сумщині, стала прихистком для Олександра Замєсова з Миколаївської області – викладача народних і сучасних танців із 20-річним стажем. У громаді йому запропонували проводити заняття з аеробіки, і тепер Олександр допомагає мешканцям підтримувати фізичну форму на тренуваннях.

 

 

Опішнянська громада, що на Полтавщині, залучила переселенців до облаштування укриття та ремонту в дитячому садку. Загалом за допомогою внутрішньо переміщених осіб у громаді підготували сім укриттів для навчальних закладів і будують восьме сховище біля найбільшої школи в Опішні.

 

 

Ворохтянська громада в Івано-Франківській області прийняла у себе родину Євгена Ільченка, його підприємство, яке виготовляє зварювальні системи, і дві родини працівників цієї компанії. У громаді допомогли знайти приміщення для релокації бізнесу та запуску виробництва на новому місці.

 

 

У Коропецькій громаді на Тернопільщині знайшли новий дім і роботу Наталя Підгірна з Бердянська й Алла Дігтярьова із Сум. Врятувавши себе та дітей від війни, жінки шукали можливості для самореалізації, і громада посприяла цьому. Наталя очолила службу в справах дітей, а Алла працюватиме бухгалтеркою в Центрі надання соціальних послуг.

 

 

Переглядайте більше історій з циклу «Громада діє» за посиланням.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...