Мінна безпека для дітей – презентація онлайн-курсу та відеоуроку

27 вересня Фонд Східна Європа презентував онлайн-курс «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій» та відеоурок «Обережно: міни» для учнів 5–9 класів. Навчальні матеріали розроблені у співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій у рамках гранту Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Заступник голови ДСНС Роман Примуш:

«Якісна інформаційна робота з населенням щодо безпечної поведінки в умовах війни є дуже важливою для порятунку людських життів. Діти є більш вразливими у порівнянні з дорослими, тому важливо детально роз’яснювати їм правила поведінки під час надзвичайних ситуацій. Для цього потрібні нестандартні комунікаційні підходи, щоб інформація була цікавою для дітей та легкою для сприйняття. У презентованому онлайн-курсі та відеоуроці щодо мінної безпеки для дітей поєднано елементи комп'ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом, щоб доступною мовою навчити дітей основам поведінки під час надзвичай них ситуацій. Я вдячний Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Фонду Східна Європа за підтримку та партнерство в цьому проєкті. Завдяки його реалізації буде збережено життя не однієї дитини».

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«Агентство США з міжнародного розвитку USAID всебічно підтримує українські громади у подоланні безпекових викликів, які спричинені повномасштабним вторгненням. Одним із напрямків цієї роботи є навчання мешканців громад реагуванню на надзвичайні ситуації. Діти є особливо вразливими у надзвичайних ситуаціях не лише під час війни, а й у мирний час. Тому USAID підтримало розробку онлайн-курсу для дітей у рамках грантового проєкту. Цей курс ознайомить дітей та підлітків з основами цивільної безпеки, дозволить їм дізнатися більше про надзвичайні ситуації, навчитися розпізнавати вибухонебезпечні предмети та сприятиме їхній безпеці», –

Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа:

«Курс ознайомлює слухачів із основами цивільного захисту та надає практичні навички реагування на надзвичайні ситуації. Він – нестандартний, адже поєднує елементи комп'ютерної гри Minecraft із навчальним матеріалом. Такий формат цікавіший для слухачів і сприяє легшому засвоєнню інформації. Курс складається з 10 відеолекцій, до кожної з яких є завдання і тести для самоперевірки. Слухачі, які успішно складуть проміжні та фінальний тести, отримають сертифікат про проходження курсу. Відеоурок «Обережно: міни» ознайомлює дітей з основами мінної безпеки, формує навички поводження із вибухонебезпечними предметами».

Для того, щоб допомогти освітянам інтегрувати матеріали у навчальний процес, Фонд Східна Європа розробив методичні рекомендації.

Курс і урок – безкоштовні та доступні на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло! за посиланнями:

Онлайн-курс: «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій»

Відеоурок «Обережно: міни»:

 

 

Онлайн-курс, відеоурок та методичні рекомендації створені Фондом Східна Європа в межах Програми «Онлайн-заняття з безпеки для дітей» та стали можливими завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цих матеріалів не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

28.09.2022 - 14:19 | Переглядів: 6086
Мінна безпека для дітей – презентація онлайн-курсу та відеоуроку

Теги:

безпека війна міжнародна підтримка освіта

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...