Систему цивільного захисту реформуватимуть в рамках створення об'єднаних громад

Про це заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов заявив під час селекторної наради, присвяченої підсумкам роботи у сфері цивільного захисту області у 2015 році.

Підбиваючи підсумки минулого року, Вячеслав Аббакумов зазначив, що в сфері цивільного захисту області була проведена велика робота, налагоджені тісні контакти всіх підрозділів, які відповідають за безпеку мешканців регіону, з обласним керівництвом. В результаті вдалося домогтися, зокрема, зменшення кількості жертв надзвичайних ситуацій.

Так, за даними директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва, в 2015 році кількість загиблих в результаті надзвичайних ситуацій, пожеж, а також на водних об'єктах, зменшилася в цілому приблизно на 50 осіб в порівнянні з 2014 роком. Кількість травмованих зменшилась на 54 особи.

«Якщо в 2014-му у нас було зафіксовано 9 НС техногенного характеру, то в 2015-му - тільки один», - зазначив Володимир Фадєєв.

У засіданні взяв участь заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук. Він зазначив, що в Державній службі високо оцінюють роботу в сфері цивільного захисту, проведену в Харківській області.

«Аналіз, проведений ДСНС, дає підстави говорити, що робота Харківської територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту організована на дуже високому рівні, - підкреслив Володимир Демчук. - Результат цієї роботи - не тільки зменшення в 2015 році кількості загиблих в надзвичайних ситуаціях, а й високі показники за всіма критеріями оцінки системи цивільного захисту».

На думку Володимира Демчука, такого результату вдалося досягти, в тому числі, завдяки тісній співпраці місцевих органів влади з підрозділами ДСНС.

Говорячи про плани в сфері цивільного захисту на 2016 рік, Вячеслав Аббакумов зазначив, що одним з головних завдань стане реформування системи пожежної безпеки з урахуванням створення об'єднаних громад.

«Ми будемо працювати відповідно до процесів децентралізації, які відбуваються сьогодні в країні. В результаті реформування вся система цивільного захисту - від матеріальної бази пожежних до захисних споруд - перейде у підпорядкування громад», - розповів заступник голови ХОДА.

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...