До законопроекту щодо позбавлення мандатів депутатів місцевих рад від проросійських партій будуть вноситися правки, - Олександр Корнієнко

Робота над законопроектом щодо позбавлення мандатів депутатів місцевих рад від заборонених проросійських партій продовжується та до другого читання будуть вноситися правки. Про це сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в інтерв’ю для LB.

«Уряд запропонував жорстку редакцію. Думаю, що ми маємо врахувати думку людей. Бо на місцях люди справді проти подальшої роботи таких депутатів. Але й маємо зважати на державницьку позицію, оскільки місцеве самоврядування має якось працювати далі. Знову ж таки, під час воєнного стану ми не можемо проводити вибори до органів місцевого самоврядування», - зазначив перший заступник голови Верховної Ради.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад (№7476 від 20.06.2022). Проектними нормами пропонується дострокове припинення повноважень депутата місцевої ради особи, яка висувалася та була обрана депутатом місцевої ради, а також входження депутата місцевої ради до депутатської фракції місцевої організації політичної партії, діяльність якої заборонено за рішенням суду, що набрало законної сили.

Раніше «Децентралізація» повідомляла про проведене онлайн-опитування цільової аудиторії порталу – представників органів місцевого самоврядування, в якому було тільки одне питання «Чи потрібно достроково припиняти повноваження місцевого депутата, партія якого заборонена судом?» 83% читачів «Децентралізації», які взяли участь в онлайн-опитуванні, відповіли ствердно.

15.07.2022 - 16:13 | Переглядів: 2274
До законопроекту щодо позбавлення мандатів депутатів місцевих рад від проросійських партій будуть вноситися правки, - Олександр Корнієнко

Теги:

законодавче забезпечення Олександр Корнієнко

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...