Громади Черкащини отримали генератори та ліхтарі від U-LEAD

 

Білозірській, Жашківській, Звенигородській, Золотоніській, Кам'янській, Канівській, Ладижинській, Уманській, Христинівській, Чорнобаївській громадам Черкаської області надано обладнання з пакету «Освітлення» в рамках першого траншу допомоги громадам області від Програми «U-LEAD з Європою».

Другим траншом буде пакет «Прихисток», до складу якого ввійдуть: намети, каремати, спальники, похідні ліжка, генератори, баки для питної води, ковдри та набори для ВПО – наплічники із їжею, медикаментами.  Про це повідомив Сергій Слинько, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області.

За його словами, громади Черкащини з перших днів воєнного стану активно надають допомогу ВПО, які шукають прихисток від війни у нас в області або їдуть транзитом в інші регіони.

«Десять зазначених громад вже отримують товари, які дозволять їм підтримувати ВПО. Програма U-LEAD у відповідь на нагальні потреби ОМС спричинених війною загалом надає підтримку близько 250 громадам країни, які серйозно постраждали від війни або активно залучені у розміщення внутрішньо переміщених осіб. Важливо, що потреби, відбір громад, а також перелік товарів були тісно узгоджені Програмою з Мінрегіоном. Ми також підтримуємо зв'язок з Координаційним центром гуманітарної допомоги українського уряду в Польщі», - зазначив Сергій Слинько.

Про використання першого пакету допомоги повідомляє Золотоніська громада. Коментарі від начальника управління ЖКГ громади Артема Харіна опублікувало місцеве ЗМІ «Золотоноша city»:

«Вуличний освітлювач - це генератор на колесах. У нього висовується вишка, а зверху стоять шість потужних Led-ліхтарів. У роботі комунальних служб він має ключове значення. До прикладу, коли стався порив на водогоні від Домантового до Золотоноші, який потрібно оперативно ліквідувати вночі. Раніше хлопці світили ліхтариками чи фарами з машин, то тепер ввімкнули станцію і все видно».

Теги:

міжнародна підтримка війна

Область:

Черкаська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...