«Польські міста стали для нас символом справжньої дружби і братерства», - В’ячеслав Негода під час зустрічі з Президентом міста Лодзь

Розв’язана росією війна показала, хто є справжніми друзями України. Польський Уряд, польські муніципалітети одразу, без зайвих слів і бюрократії почали допомагати нашим людям, громадам. Кожен крок Польщі говорить нам про відчуття спільної відповідальності за долю України, за долю Європи.

Про це сказав, заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода після зустрічі Президентом польського міста Лодзь пані Ганною Здановською.

«Місто Лодзь разом з іншими містами Польщі стали для нас символом справжньої дружби і братерства. Пишаюся нагодою подати вам руку, а через вас – всьому народові Польщі за неоцінену підтримку українського народу в такий складний для нього час», - сказав заступник Міністра.

За даними міської ради, місто Лодзь з населенням майже 700 тисяч людей прийняло вже близько 100 тисяч українців, які рятуються від війни за кордоном.

«Назву вашого міста перекладають як «човен». І з початком російського вторгнення для майже 100 українців Лодзь дійсно став рятувальним човном. Ми безмежно вдячні вам за це, бо розуміємо, як збільшилося навантаження на ваш муніципалітет. Попри труднощі, ми бачимо, як гарно у вас налагоджена робота і як чудово ставляться місцеві жителі до наших людей. Впевнений, що після війни, коли українці повернуться додому, вони згадуватимуть ваше місто з теплотою та вдячністю і в подальшому навідуватимуться сюди в гості, а не за порятунком», - сказав В’ячеслав Негода.

Він також подякував місту Лодзь в особі її президента за підтримку українських міст-побратимів – Львова та Одеси, - за усю ту гуманітарну допомогу, котру містяни вже відправили і ще збирають для жителів України, які опинилися у складних обставинах через війну.

У свою чергу пані Ганна Здановська зазначила, що міська рада продовжуватиме допомагати українцям.

«Лодзь прихищатиме наших друзів з України стільки, скільки буде потрібно. Ми і надалі ділитимемося усім, що маємо. Усе, що ми переживаємо тут, не йде в жодне порівняння з тим, що переживають наші колеги в Україні. Ми пишаємося мужністю лідерів українських громад, стійкістю українського народу. Віримо у перемогу України, у перемогу всього цивілізованого світу», - сказала вона.

27.05.2022 - 16:33 | Переглядів: 2175
«Польські міста стали для нас символом справжньої дружби і братерства», - В’ячеслав Негода під час зустрічі з Президентом міста Лодзь

Теги:

В'ячеслав Негода міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...