Рекомендації МОН щодо відновлення освітнього процесу у закладах освіти

Міністерство освіти і науки України  у звязку із введенням воєнного стану рекомендувало тимчасово зупинити освітній процес у закладах освіти з 24 лютого 2022 року.
У зв‘язку з тим, що у частині регіонів України зберігається реальна загроза для життя і здоров‘я мирних мешканців, МОН рекомендує організувати роботу закладів освіти в залежності від конкретної ситуації: 

  • тимчасове призупинення освітнього процесу (виконання працівниками закладів освіти заходів, та завдань що визначенні військово-цивільною адміністрацією);
  • організація освітнього процесу за дистанційною або змішаною формами навчання (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією). Для школярів з числа внутрішньо переміщених осіб навчання також може бути організовано за заявою одного з батьків.

Під час організації освітнього процесу Міністерство освіти і науки України рекомендує використовувати наявні освітні платформи та просить місцеві органи управління освітою поширювати зазначену інформацію і допомогти організувати дистанційну форму навчання учням з числа внутрішньо переміщених осіб.

Також МОН звертає увагу на необхідність підтримки дітей з особливими освітніми потребами і, за можливості,  надання їм корекційних послуг.

Лист МОН

07.03.2022 - 15:44 | Переглядів: 12917
Рекомендації МОН щодо відновлення освітнього процесу у закладах освіти

Теги:

освіта війна війна освіта

Джерело:

Асоціація міст України

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...