Мінрегіон та Всеукраїнське об’єднання старост обговорили проблемні питання діяльності старост

Спеціальна робоча група у складі представників Мінрегіону, асоціацій органів місцевого самоврядування та експертів підготують детальні рекомендації щодо Положення про старосту. Про це домовилися під час робочої наради заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди з представниками Всеукраїнського об’єднання старост – головою ВОС Андрієм Купрашем та виконавчим директором Станіславом Августом.

«Ми готові підготувати такий рекомендаційний документ, щоб допомогти громадам усунути помилки, які вони допускають у положеннях про старост і про які нам повідомляє асоціація старост. А це буде мати і юридичну відповідальність, оскільки йдеться про посадових осіб органів місцевого самоврядування. Пропоную залучити до підготовки рекомендацій представників Всеукраїнського об’єднання старост та інших асоціацій органів місцевого самоврядування, а також експертів. Результатом спільної роботи має стати єдиний, зрозумілий для всіх рекомендаційний документ щодо положення про старосту», - сказав В’ячеслав Негода.

Учасники наради обговорили й інші питання, які є актуальними для забезпечення ефективної роботи старост. Серед них - питання щодо здійснення старостами військового обліку, співпраці з поліцейськими офіцерами, надання різних видів довідок, організації архівної справи та взаємодії з архівними установами.

«Ми готові всебічно сприяти у вирішенні проблемних питань, озвучених сьогодні асоціацією старост. Відчуваємо своїм обов’язком створити сприятливі умови для діяльності цього інституту місцевого самоврядування, який ми створили. Не всі питання у компетенції Мінрегіону, проте ми готові запросити до спільної роботи над вирішенням піднятих питань представників інших міністерств і відомств», - зазначив заступник Міністра.

Він також звернув увагу учасників зустрічі на рубрику «Староста» порталу «Децентралізація», в якій завжди актуалізована корисна для старост інформація – від законодавства, офіційних рекомендацій і навчальних посібників до новин в цій сфері та експертів, які спеціалізуються на тематиці старост.

Нагадаємо, «Децентралізація» публікувала відповіді на найпоширеніші питання старост. Також на сайті доступні «Рекомендації для сільських, селищних, міських рад щодо процедури розробки, затвердження та змісту Положення про старосту», створені на замовлення Міністерства розвитку громад та територій України за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

01.02.2022 - 14:26 | Переглядів: 3977
Мінрегіон та Всеукраїнське об’єднання старост обговорили проблемні питання діяльності старост

Теги:

староста В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...