Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» оголосив чотири нові області-партнери

 

25 січня 2022 року Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») оголосив, що Житомирська, Закарпатська, Одеська та Рівненська області стануть партнерами Проєкту. Територіальні громади цих областей будуть запрошені до співпраці найближчим часом.


Відбір цих чотирьох областей здійснювався за методологією, яка було застосована до відбору перших партнерських областей – Львівської, Волинської та Полтавської. Відбір здійснювався, зокрема, за такими показниками як кількість та щільність населення, економічна активність, різноманітність та залученість населення. Відбір областей проводився у консультації з Міністерством розвитку громад та територій України.

В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, зазначив:

«Діяльність Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» дедалі більше масштабується. Мінрегіон вітає з початком другого етапу відбору громад-партнерів проекту. Чому громади саме Рівненщини, Житомирщини, Закарпаття та Одещини? Тому що тут менше були присутні інші проекти міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері децентралізації. Тож маю побажання до двох сторін: громадам - підготувати якісні документи для участі у відборі, проекту – обрати тих, хто справді потребує опори і готовий докласти всіх зусиль, щоб вивести свою громаду на якісно новий рівень. Всі мають розуміти, що бути партнером такого потужного проекту – це праця і велика відповідальність».

 

 

Наступним кроком USAID «ГОВЕРЛА» буде запрошення громад із цих чотирьох областей подати заявку на участь у Проєкті.

Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», сказав:

«Для мене велика честь разом із заступником Міністра розвитку громад та територій В’ячеславом Негодою оголосити  Житомирську, Закарпатську, Одеську та Рівненську області партнерами USAID «ГОВЕРЛА». Підтримка Проєкту в цих регіонах охопить багато аспектів покращення надання послуг місцевою владою шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, щоб зробити їх більш спроможними, підзвітними та прозорими».

 

 


Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») підтримує Уряд України у втіленні реформи децентралізації. Проєкт сприятиме прийняттю законодавства в сфері місцевого самоврядування, зміцненню спроможності органів місцевого самоврядування та активізації залучення громадськості на всіх рівнях. Діяльність USAID «ГОВЕРЛА» охопить 7 областей та понад 65 громад.

 

Теги:

міжнародна підтримка В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...