Наступного року прогнозований обсяг місцевих бюджетів збільшиться на понад 87 млрд грн, у порівнянні з 2021, - Олексій Чернишов

Протягом реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні власні доходи місцевих бюджетів зросли у чотири рази. Наразі Держбюджетом на 2022 рік прогнозовано очікується обсяг місцевих бюджетів у розмірі 437 мільярдів гривень, що на 87 мільярдів гривень більше, ніж у 2021 році. Про це сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час відкриття Міжнародного експертного обговорення 2021 Програми «U-LEAD з Європою» «Партнерство заради розвитку», повідомила пресслужба Мінрегіону.

«Хочу подякувати нашим міжнародним партнерам — Програмі «U-LEAD» — за постійну експертну, технічну та фінансову підтримку, яку отримує Україна у впровадженні однієї з найважливіших для країни реформ — реформи місцевого самоврядування. Впродовж останніх декількох років в Україні було прийнято низку історичних рішень, які відкрили нові можливості для стабільного розвитку громад. Горизонтальні зв’язки і реалізація спільних проєктів створюють умови для регіонального економічного розвитку. Згідно з ухваленим Радою Держбюджетом, наступного року прогнозований обсяг місцевих бюджетів має збільшитися на понад 87 мільярдів гривень у порівнянні з 2021-м», — зазначив Олексій Чернишов.

Зазначимо, подальше реформування місцевого самоврядування вимагає конституційних змін. Минулого тижня оприлюднено пропозиції щодо тексту змін до Основного Закону в частині децентралізації влади. Цей документ — результат масштабних консультацій влади з місцевим самоврядуванням та їхніми асоціаціями, які тривали протягом майже двох років. 

«Зміни до Конституції закріплять досягнення децентралізації та стануть результатом синергії зусиль усіх зацікавлених сторін, які вболівають за місцеве самоврядування. З впевненістю можна сказати, що вони відкриють можливості для повного завершення реформи місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади», - підкреслив очільник Мінрегіону.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада України прийняла Державний бюджет 2022. Яким він буде для громад  - є у інфографіці ТУТ.

07.12.2021 - 13:00 | Переглядів: 3034
Наступного року прогнозований обсяг місцевих бюджетів збільшиться на понад 87 млрд грн, у порівнянні з 2021, - Олексій Чернишов

Теги:

бюджет Олексій Чернишов

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 вересня 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 вересня 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 вересня 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...