Всеукраїнський конкурс журналістських робіт з децентралізації: комісія приступила до оцінки матеріалів

Більше трьох сотень журналістських матеріалів у 2021 році надійшло на Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Конкурс серед журналістів регіональних ЗМІ проводиться шостий рік Міністерством розвитку громад та територій у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», громадською організацією «Інтерньюз-Україна», Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

На відповідність нормам Положення про конкурс пройшло 274 журналістські матеріали. Сьогодні приступила до роботи конкурсна комісія, яка проведена оцінювання робіт в три тури і завершить свою роботу всередині грудня. Про це повідомив Сергій Шаршов, директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адмінтерустрою Мінрегіону, заступник голови конкурсної комісії.

«Нам важливо бачити, що журналістське середовище приділяє увагу такій важливій реформі. Адже робота журналістів саме над тематикою децентралізації – один з інструментів забезпечення якісного зворотного зв'язку. Вони допомагають нам побачити, як реформу сприймають люди, як вона впливає на їх життя і громад, які проблеми виникають. Все це слугує для вироблення подальших кроків реформи. А Всеукраїнський конкурс допомагає активізувати журналістів довкола децентралізації і перетворень в громадах. Щороку кількість журналістських робіт, які надходять на конкурс, зростає. За попередні 5 років конкурсна комісія опрацювала більше тисячі таких матеріалів. Цьогоріч маємо опрацювати майже три сотні відео- та радіо матеріалів, друковані і онлайн-публікації. Плануємо в грудні відзначити авторів кращих робіт», - прокоментував Сергій Шаршов.

За його словами, найбільш активними в конкурсі – журналісти з Вінницької, Черкаської, Львівської, Донецької областей.

«Ми вдячні журналістам за активність. В успішності децентралізації помітний і їх вклад. Розраховуємо на подальшу їх увагу до децентралізації, адже попереду ще багато завдань реформи», - сказав заступник голови конкурсної комісії.

Нагадаємо, цьогоріч тематичними пріоритетами конкурсних робіт визначені:

  • Мета, завдання, зміст, очікувані результати та переваги реформи, спрямованої на децентралізацію та розбудову місцевого самоврядування;
  • Успіхи громад, які були досягнуті завдяки реалізації норм законодавства щодо добровільного об’єднання;
  • Співробітництво територіальних громад, агломераційні процеси;
  • Фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку;
  • Збільшення спроможності органів місцевого самоврядування у наданні якісних послуг населенню та розбудові добробуту громад;
  • Кращі практики органів місцевого самоврядування в Україні з питань соціально-економічного розвитку територій, їхня відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям

Призовий фонд конкурсу від Програми Ради Європи - у кожній з чотирьох номінацій передбачені три премії: І премія – 20 000 грн, ІІ премія – 15 000 грн, ІІІ премія – 10 000 грн.

19.10.2021 - 17:58 | Переглядів: 3549
Всеукраїнський конкурс журналістських робіт з децентралізації: комісія приступила до оцінки матеріалів

Теги:

конкурс Сергій Шаршов

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...