Як залучити в громаду молодого спеціаліста. Досвід Сновської громади

Щоб залучити потрібних спеціалістів у сферу медицини Сновської громади, її представники проводять агітацію у медичних вишах всієї України. Про це сказав Сновський міський голова Олександр Медведьов розповів gorod.cn.ua.

Слова підкріплюють матеріальним заохоченням, що передбачено міською програмою. Місцевий молодий спеціаліст отримує 100 тисяч гривень «підйомних» та одразу півтори ставки своєї майбутньої зарплати. Спеціалістам, залученим з інших територій, громада купує житло.

Щоби зберігати взаємні гарантії, сторони укладають між собою угоду, в якій передбачається, що спеціаліст, котрий отримав житло, має відпрацювати не менше 10 років. Потім квартиру можна приватизувати. Коли з якихось причин людина виїжджає, то, звісно, жодних прав на неї не має. Фактично, це службове житло. Таких квартир за кошти місцевого бюджету придбано вже три.

Матеріальне заохочення дає свої результати. Тільки цього року на роботу в Сновськ приїхало четверо молодих лікарів. Місяць тому медзаклади поповнилися молодими лікарями після закінчення університетів: у центральній районній лікарні розпочала свою трудову діяльність лікарка-офтальмолог Тетяна Коляко. А у первинній медичній ланці працює сімейна лікарка, місцева уродженка, Любов Здрелько.

 

 

Сфері медицини Сновська громада приділяє належну увагу. Коштом місцевого бюджету та субвенції на соціально-економічний розвиток в центральній районній лікарні та в поліклініці поміняли всі вікна й двері на сучасні металопластикові. Це не тільки дозволяє зекономити на опаленні, а й робить перебування пацієнтів у медзакладі комфортнішим. Відремонтували терапевтичне та хірургічне відділення й кілька кабінетів поліклініки, придбали
цифровий флюорограф  і сучасне офтальмологічне обладнання. В минулому році для покращення надання необхідної медичної допомоги Сновська міська рада виділила кошти для придбання дефібрилятор-монітора, аналізатора електролітів, двох моніторів пацієнта, коагулометра, чотирьох реанімаційних пульсоксиметрів, двох кисневих концентраторів тощо.

До речі, Сновська громада одна з небагатьох, яка одразу після об’єднання у 2016 році забрала районну лікарню у комунальну власність.

Теги:

медицина

Область:

Чернігівська область

Громади:

Сновська територіальна громада

Джерело:

gorod.cn.ua

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...