Ситуація з передачею майна громадам проявила гостру потребу у прийнятті закону про комунальну власність, - В’ячеслав Негода

Передача майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад майже завершена. На початок вересня більше 23 тисяч об’єктів передано у комунальну власність. Такі дані обласні державні адміністрації надали Мінрегіону. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час засідання Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Не прийняті рішення по 19 об’єктах щодо їх передачі в комунальну власність, зокрема, через судові процеси по окремим з них. Є випадки, коли районна рада не приймала відповідні рішення і об’єкт залишився на її балансі.

«Найбільше об’єктів, по яких не прийнято рішення щодо передачі громадам - у Харківській та Чернігівській областях – по 5 у кожній. Більшість з них – це заклади системи охорони здоров’я. Основна причина такої ситуації - деструктивна позиція окремих районних і місцевих рад. Перші – не передають, другі – не приймають. Наприклад, Кропивницьку центральну районну лікарню міська рада відмовляється приймати у комунальну власність. Це порушення закону. Обласні державні адміністрації, в яких є такі випадки, повинні вжити всіх законних заходів впливу на дії чи бездіяльність органів місцевого самоврядування, щоб виправити ситуацію», - наголосив В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що Мінрегіон тримає питання на контролі.

За результатами розгляду цього питання на засіданні Комітету, Мінрегіон звернеться до місцевих державних адміністрацій, громад, асоціацій органів місцевого самоврядування з проханням надати більш детальну інформацію щодо проблемних об’єктів.

Заступник Міністра звернув увагу Комітету, що ситуація з передачею майна районів у комунальну власність громад проявила гостру потребу у прийнятті закону про комунальну власність і змін до Закону «Про співробітництво територіальних громад».

08.09.2021 - 18:33 | Переглядів: 5817
Ситуація з передачею майна громадам проявила гостру потребу у прийнятті закону про комунальну власність, - В’ячеслав Негода

Теги:

майно В'ячеслав Негода

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...