За рік мережа ЦНАП у громадах зросла втричі - Мінцифра

Мережа центрів надання адмінпослуг при органах місцевого самоврядування зросла на 323%, порівнюючи з I кварталом минулого року.  Завдяки цьому мільйони українців вперше отримали держпослуги у своєму населеному пункті. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Трансформація ЦНАП в ході децентралізації передбачає відкриття нових ЦНАП при органах місцевого самоврядування та ліквідацію при райдержадміністраціях. Ключове в цьому процесі — забезпечити безперервність надання послуг та уникнути так званих “білих плям”, коли один ЦНАП вже припинив працювати, а інший ще не відкрився. 

“Територіальна доступність — один із ключових критеріїв якості будь-якого сервісу. Ми працюємо над тим, щоб візит кожного українця за адмінпослугами був таким же невимушеним і простим, як і похід до супермаркету. Трансформація мережі ЦНАП - це ще один крок до амбітної мети Мінцифри - понад 3,5 тис. точок доступу до адмінпослуг”, - сказала Людмила Рабчинська, заступниця Міністра цифрової трансформації України.

Саме для цього у Мінцифрі створили методичні рекомендації та план щодо трансформації, скоординували органи місцевого самоврядування і райдержадміністрації та провели серію навчальних вебінарів для підготовки працівників ЦНАП.

Результати вже можна спостерігати у статистиці з моніторингу ЦНАП за II квартал цього року. Кількість ЦНАП, утворених органами місцевого самоврядування, зросла більш ніж втричі — з 707 до 2281 точки доступу. З них 223 відкрилися в межах трансформації ЦНАП райдержадміністрацій. Зараз як жителі міст-мільйонників, так і мешканці невеликих сіл та селищ можуть отримати адмінпослуги у 936 Центрах, 104 територіальних підрозділах, 1217 віддалених робочих місцях та 24 мобільних ЦНАП.

У 22 областях, крім Запорізької та Одеської, органи місцевого самоврядування у всіх “колишніх” райцентрах утворили нові ЦНАП.  В “колишніх” райцентрах Запорізької та Одеської областей до кінця 2021 року залишилося утворити по одному ЦНАП органів місцевого самоврядування.

Трансформація ЦНАП РДА в ЦНАП ОМС реалізується за експертної підтримки SURGe, що фінансується Урядом Канади, та Програми "U-LEAD з Європою".

18.08.2021 - 10:45 | Переглядів: 3837
За рік мережа ЦНАП у громадах зросла втричі - Мінцифра

Теги:

адміністративні послуги

Джерело:

Міністерство цифрової трансформації

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...