В Степанецькій громаді Черкаської області створено систему надання адмінпослуг

23 червня 2021 року в Степанецькій громаді відбулося відкриття належного ЦНАП, створеного за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою». Привітати громаду завітали Тобіас Тиберг, Посол Швеції в Україні, Олександр Скічко, голова Черкаської ОДА, Алла Шостак, керівник експертної групи Міністерства цифрової трансформації України та Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida.

«Ми пишаємося тим, що робимо свій внесок та є частиною Програми «U-LEAD з Європою», яка є прекрасним прикладом плідної співпраці між Україною та ЄС на підтримку реформи децентралізації в Україні. В результаті діяльності U-LEAD створено 1 300 точок доступу до послуг по всій Україні, і мільйони українців відчуюють переваги від якісного надання послуг поруч з домом. Я впевнений, що Степанецький ЦНАП стане місцем у громаді, яке не має жодних форм дискримінації і яке мешканці відвідуватимуть з довірою та гарними очікуваннями», – наголосив Тобіас Тиберг, Посол Швеції в Україні.

ЦНАП надаватиме майже 7 тисячам мешканців понад 200 послуг включно з послугами соціального характеру, реєстрацією місця проживання, землі, бізнесу та нерухомості. За підтримки U-LEAD у громаді створене віддалене робоче місце адміністратора у селі Мартинівка, на якому надається більше 80 послуг. Також громада самостійно створила ВРМ у Каневі.

«Передовсім хочу подякувати європейським партнерам, уряду Швеції та Програмі «U-LEAD з Європою» за системну підтримку у впровадженні реформ і допомогу у створенні ЦНАПів на Черкащині. Наближення адміністративних послуг до громадян, незалежно від місця проживання, їхня доступність і висока якість – це наші пріоритети. До кінця 2021 року ми плануємо спільно з тергромадами запустити ще 9 ЦНАПів по області», –  наголосив Олександр Скічко, директор Черкаської ОДА.

Громада облаштувала центр на першому поверсі сільради та зробила капітальний ремонт приміщення, щоби новий ЦНАП відповідав нормам відкритого простору та був доступний для всіх груп мешканців.

«Ми стали ще на крок ближче до нашої амбіційної мети — Центр надання адміністративних послуг у кожній громаді. Мінцифра вітає Степанецьку громаду і дякує міжнародній програмі «U-LEAD з Європою» за комплексну підтримку розвитку мережі ЦНАП», — зазначила Алла Шостак, керівник експертної групи розвитку мережі та підвищення якості надання публічних послуг Директорату системного розвитку надання публічних послуг Міністерства цифрової трансформації України.

«Сьогодні ми відкриваємо один з фінальних ЦНАП, створених за підтримки Програми, у громадах України. За п’ять років роботи в Україні нам вдалося досягти визначних результатів і я хочу ще раз подякувати всім громадам-партнерам, які разом з нами пройшли цей непростий шлях, гідно та натхненно. Вітаю Степанецьку громаду зі створенням системи надання адміністративних послуг, бажаю не зупинятися на досягнутому та продовжувати свій власний шлях розвитку», – зазначила Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida.

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» шість робочих місць основного офісу ЦНАП, включно з місцем для отримання е-послуг, облаштовані сучасними меблями, технікою, програмним забезпеченням та системою автоматизації роботи ЦНАП «Вулик». Всі співробітники Центру та ВРМ пройшли навчання за 5-модульною системою щодо особливостей надання адміністративних послуг, роботи з клієнтами, ділової етики, гендерних питань та інших важливих тем, з якими щодня стикається персонал належного ЦНАП.

Олександр Яременко, голова Степанецької громади, наголосив: «Завдяки реформі децентралізації наша громада отримала багато можливостей, які ми успішно перетворюємо у конкретні проєкти. Функціонування належної системи доступу до адміністративних послуг є необхідною умовою для стійкого розвитку громади та комфорту мешканців, і ми дуже вдячні нашим європейським партнерам, Програмі «U-LEAD з Європою» за підтримку та допомогу у створенні належної системи доступу до адмінпослуг».

Загалом, у Черкаській області 29 ЦНАП, створених чи модернізованих за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Черкаська область

Громади:

Степанецька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...