КОНКУРС! Розпочався відбір громад для участі у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні»

Фонд міжнародної солідарності у рамках Програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща оголошує конкурс для відбору громад-учасниць в рамках трирічного проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні».

Метою проєкту є всебічна підтримка системи цивільного захисту населення в громадах України, зокрема шляхом формування добровільних пожежних команд, допомоги громадам у розробці програми покращення місцевої безпеки та навчальних візитів представників громад, головних управлінь ДСНС України у відповідних областях громад-учасниць проєкту для вивчення польського досвіду у вказаній сфері.

Очікується, що в рамках конкурсу будуть відібрані 20 територіальних громад, які отримають як навчально-методичну допомогу з вдосконалення системи цивільного захисту на місцевому рівні, так і допомогу із забезпечення добровільних пожежних команд спеціалізованим спорядженням.

Власний внесок громад: громади-учасниці проєкту мають забезпечити набір волонтерів для добровільної пожежної команди у складі 12 осіб та готовність виділити приміщення (ангар) для зберігання пожежної машини (наявність приміщення - це перевага). Перевагою буде також вміння і можливість сформувати регіональний кластер громад, тому заохочуйте до участі також ваших сусідів - це збільшить ваші шанси!

Географія проєкту: всі області України, за винятком тимчасово окупованих територій.

Подавати заявки можуть: органи місцевого самоврядування - міські (окрім міст обласного значення), селищні та сільські ради.

Конкурсний відбір буде проведено в два етапи:

1 етап (до 15 липня 2021 р. включно) – проміжний відбір громад на основі поданих заявок (очікується, що не менше 30 громад буде відібрано на першому етапі).

2 етап (20 липня - 20 серпня 2021 р.) – візити до громад проміжного відбору за участі експертів з цивільного захисту для огляду умов та готовності до участі в проєкті.

Результати остаточного відбору громад будуть оголошені після 1 вересня 2021 року.

Для участі в конкурсі потенційні заявники мають заповнити електронну форму за лінком: https://forms.gle/8LpL7UF5mxsuU8WPA до 15 липня 2021 року включно.

УВАГА! Для громад, які бажають взяти участь у цьому конкурсі, 18 червня 2021 року (п’ятниця) об 11.00 год. буде проведена інформаційно-роз’яснювальна сесія в онлайн-форматі. Для реєстрації на інформаційно-роз’яснювальній сесії, будь ласка, заповніть коротку форму https://forms.gle/qnaWSFTLKYS2RXgg7

У випадку виникнення питань, будь ласка, звертайтесь до відповідальної особи Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні Лілії Атнажевої, тел. (067) 38 14 662, ел. пошта: lilia.atnazheva@solidarityfund.pl

09.06.2021 - 14:39 | Переглядів: 13380
КОНКУРС! Розпочався відбір громад для участі у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні»

Теги:

безпека пожежна конкурс

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...