Проектна діяльність - перспективний шлях розвитку об'єднаних територіальних громад

Про те, як залучити додаткові інвестиції шляхом проектної діяльності, йшлося 12 грудня в обласній державній адміністрації під час семінару-навчання, організованого Регіональним офісом реформ і управлінням міжнародного співробітництва та інвестицій облдержадміністрації для голів об’єднаних територіальних громад області. 

Організатори заходу, зазначив директор Регіонального офісу реформ Ігор Баб’юк, ставили за мету надати учасникам первинну інформацію щодо проектної діяльності – які є джерела фінансування, де шукати відповідні програми, на що звертати увагу під час написання проектів тощо. Зокрема, голів об’єднаних громад ознайомили з діяльністю Державного фонду регіонального розвитку та основними аспектами підготовки, оцінки і відбору для фінансування інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку.

Як підкреслив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Руслан Сенчук, реформи, розпочаті минулого року, тривають, і сьогодні вже є їх практичні результати, зокрема створено об’єднані територіальні громади, які отримуватимуть пряме фінансування з Києва. За словами посадовця, в обласному бюджеті передбачено значні суми на їх підтримку, однак додаткове фінансування та всебічне сприяння отримають насамперед ті громади, які докладатимуть зусиль для свого подальшого розвитку. Одним із шляхів такого розвитку є участь у проектах.
Це перший семінар із низки запланованих щодо залучення інвестиційних коштів.

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Буковинський вісник

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...