У Снігурівській громаді запрацювала належна система надання адмінпослуг

2 червня 2021 року у Снігурівській громаді Миколаївської області розпочав роботу новий Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), а також п‘ять віддалених робочих місць (ВРМ), створених за підтримки Програми ЄС «U-LEAD з Європою».

Сучасний Центр надаватиме майже 24 тисячам мешканців понад 170 послуг, включно з найнеобхіднішими у громаді, послугами соціального характеру, реєстрацією бізнесу, нерухомості, земельними, дозвільними послугами тощо. Віддалені робочі місця надаватимуть більше 70 найбільш витребуваних послуг.

Дев’ять робочих місць основного офісу ЦНАП та п‘ять віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП у с. Афанасіївка, с. Калинівка, с. Нововасилівка, с. Першотравневе та с. Тамарине були облаштовані сучасними меблями, технікою, програмним забезпеченням та системою автоматизації роботи ЦНАП «Вулик» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Ще три ВРМ наразі створюються громадою. Усі співробітники та актив громади пройшли навчання, розроблене експертами Програми «U-LEAD з Європою».

Ольга Глазунова, керівник команди в Україні напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою», привітала мешканців громади з відкриттям сучасного ЦНАП: «Ми були раді підтримати Снігурівську громаду у її прагненні покращити життя мешканців та забезпечити їх якісними та доступними послугами поруч з домом. Я впевнена, що сучасний ЦНАП та віддалені точки доступу до послуг стануть осередком європейських цінностей у громаді та майданчиком для спілкування між мешканцями та владою».

Громада провела капітальний ремонт приміщення ЦНАП на основі дизайн-проєкту Програми. У ЦНАП передбачені умови для осіб з інвалідністю, її обладнано пандусом, а для батьків з дітьми – сповивальним столиком та дитячим куточком. За підтримки Програми основний офіс обладнано електронною системою керування чергою.

Інна Бойко, голова Снігурівської громади, подякувала партнерам: «Ми дякуємо нашим Європейським партнерам, Програмі U-LEAD за всебічну підтримку у налагодженні ефективної системи надання послуг у нашій громаді. Додатково до п'яти вже створених ВРМ, ми плануємо запустити ще три, щоби кожен мешканець громади мав доступ до швидких та якісних послуг. Я впевнена, що такий важливий проєкт для громади надасть нам багато можливостей для подальшого розвитку та ще більше згуртує нашу громаду».

Загалом, до кінця червня 2021 року у Миколаївській області запрацює 16 ЦНАП, створених чи модернізованих за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

02.06.2021 - 15:42 | Переглядів: 6473

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Миколаївська область

Громади:

Снігурівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Дві полтавські громади стають здоровішими разом завдяки співпраці

Дві полтавські громади стають здоровішими разом...

В ході децентралізації у Лохвицькому районі Полтавської області сформувалися три громади: Лохвицька, Сенчанська та...

01 травня 2024

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині, діти створюють соціальні проєкти та змінюють громаду

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині,...

Як Білоцерківська громада, що на Полтавщині, почала свій шлях у проєкті DECIDE, які цікаві проєкти вдалося втілити та...

19 квітня 2024

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну...

Створити сектор проєктного менеджменту – таке рішення прийняла Овруцька громада, беручи участь у програмі підтримки...

01 квітня 2024

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької громади

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької...

Громада з Рівненщини створила власний Центр первинної медико-санітарної допомоги. Їм допомогли експерти місцевого...