Анонс! 3 червня - другий вебінар з обміну кращими практиками місцевого самоврядування

3 червня у форматі відеоконференції відбудеться вебінар з обміну кращими практиками «Якісні освітні послуги: від дитячого садка – до університету третього віку».


Під час заходу йтиметься  про практичний досвід згуртування громади навколо ідей у сфері надання освітніх послуг та їх успішної реалізації спільно з мешканцями/-ками чи місцевою владою.

Мета вебінару: детальна презентація і обговорення окремих практик-переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2020 року:

1. Практика «Створення сервісного освітнього методичного центру «SOM-hub» в місті Дружківка Донецької області має стати натхненним прикладом для освітянської спільноти, адже для навчання дорослих потрібні не тільки методисти/-ки, які володіють інноваційними технологіями та методиками, а й сучасно оснащений освітній простір. З цією метою 2 роки поспіль методична служба міста брала участь у міському Громадському проєкті «Бюджет участі», зокрема з проєктом «SOM-hub». Громада активно підтримала цей проєкт. На платформі «SOM hub» було впроваджено (на заміну нарадам та зборам) нові форми роботи з педагогічним колективом: методичні вітальні, педагогічні кав’ярні, вебвітрини, педагогічний апгрейд, проведено 30 тренінгів, 10 майстер-класів, професійні конкурси «Учитель року», «Мій дебют», віртуальний конкурс «Аукціон педагогічних ідей». І це далеко не повний перелік діяльності в рамках «SOM-hub».

2. Практика «Створення системи надання освітніх та корекційних послуг для надання всебічної підтримки дітям з особливими освітніми потребами в місті Чугуїв Харківської області».

На базі Інклюзивно-ресурсного центру та Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «ШАНС», за участі міської ради реалізовано проєкт, який охоплює як інклюзивне навчання, так і реабілітацію дітей з особливими потребами та інтеграцію їх у навчальний процес та повноцінне життя.

Як з цегляної коробки за кілька років створити передовий центр, аналогів якому немає у більшості країн Європи? Як фахівці/-чині Центру розробляють та впроваджують фізіотерапевтичні, психологічні та педагогічні інновації? Звідки муніципалітет знаходить кошти та як відшукує дороговартісне та дуже специфічне обладнання (аналоги деяких тренажерів та комп’ютерних програм в Україні є тільки у цьому центрі)? Чи може такий заклад заробляти чи він буде «тягарем» для бюджету громади? Чи реально супроводжувати розвиток дитини з перших хвилин її народження у громаді і яка у цьому роль місцевого самоврядування? Якщо ви хочете отримати відповіді на ці питання – долучайтесь до нашого заходу та запитуйте людей, які це зробили, додатково.

Очікуваний результат вебінару: надихнути учасників/-ць заходу на подібні дії у своїх громадах, оскільки у кожного і кожної буде можливість ставити запитання та почути конкретні відповіді від спікерів і спікерок.

Серед спікерів і спікерок:

  • В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, голова конкурсної комісії
  • Роман Лозинський, народний депутат України, Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Олександр Літвінов, народний депутат України, голова підкомітету з питань житлової політики та житлового господарства Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Галина Мінаєва, Чугуївська міська голова (Харківська область)
  • Олександр Лисенко, директор Центру соціальної реабілітації «Шанс»
  • Наталія Слесаренко, заступниця Дружківського міського голови (Донецька область)
  • Людмила Соловйова, співавторка практики, учителька

Цільова аудиторія: представники/-ці органів місцевого самоврядування України всіх рівнів, громадські активісти/-ки, батьки, вчительська спільнота та просто небайдужі мешканці/-ки українських громад.

Захід організовується Міністерством розвитку громад та територій України спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Проєкт програми вебінару є ТУТ.

Реєстрація відкрита за посиланням https://forms.gle/pU3FVgeJh7z36hbaA

Захід відбудеться онлайн (на платформі Zoom, лінк буде надіслано напередодні вебінару зареєстрованим учасникам/-цям).

28.05.2021 - 14:34 | Переглядів: 4960
Анонс! 3 червня - другий вебінар з обміну кращими практиками місцевого самоврядування

Теги:

анонс кращі практики освіта

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...