ПРООН та Уряд Великої Британії об’єднують зусилля для підвищення стійкості громад Херсонщини

Новий проєкт націлений на покращення доступу до якісних медичних, освітніх та адміністративних послуг для населення, особливо для вразливих груп.


Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Уряд Великої Британії через Британське посольство в Україні об’єднали зусилля з метою підвищення стійкості громад Херсонської області, підтримки доступу до життєво важливих послуг та зміцнення довіри між громадянами та органами державної влади, що надають їм послуги.

Проєкт «Посилення стійкості громад у Херсонській області» покликаний покращити доступ до якісних державних послуг для вразливих груп населення, а також побудувати ефективну комунікацію між надавачами таких послуг та населенням.

Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева зазначила, що партнерство сприятиме доступу до отримання важливих адміністративних послуг.

«У тісній співпраці з Херсонською обласною державною адміністрацією та Посольством Великої Британії у Києві, ПРООН працюватиме, щоб забезпечити потреби громад, – сказала пані Ґерчева. – Минулого року ПРООН та інші агентства ООН здійснили поглиблений аналіз соціально-економічних потреб, пов’язаних із пандемією COVID-19. Враховуючи результати цього аналізу, ми починаємо рішучі та невідкладні кроки. Окрім того, ми прагнемо посилити спроможність місцевих органів влади надавати державні послуги на належному рівні із врахуванням відмінностей та проявів нерівності між жінками та чоловіками, дівчатами та хлопцями. Новий проєкт сприятиме соціально-економічному розвитку як в цілому, так і в контексті протидії наслідкам пандемії COVID-19».

Посол Великої Британії в Україні пані Мелінда Сіммонс зазначила, що стійка громада, де забезпечено рівні можливості для всіх, будується на справедливому доступі до адміністративних, медичних та освітніх послуг.

«Саме тому Великобританія тісно співпрацює з владою Херсонської області та ПРООН, щоб надати ці послуги всім громадянам, зокрема тим, хто живе у найвіддаленіших куточках, – зазначила пані Сіммонс. – Крім того, ми приділяємо увагу навчанню місцевих органів влади та лідерів громад, як ефективно розповідати про ці послуги, щоб населення отримало інформацію про нові послуги, доступні для них».

Розширене партнерство між ПРООН та Херсонською областю сприяло спрямуванню відчутної підтримки для регіону, який у 2020 році був обраний пілотним для нової ініціативи, що називається «Місцеве соціально-економічне відновлення», спрямованої на протидію наслідкам пандемії COVID-19. У межах цього проєкту ПРООН надала консультативну підтримку у проведенні соціально-економічної оцінки впливу пандемії на обласному рівні; плануванні заходів з відновлення та реагування на кризові ситуації у тісній співпраці з Херсонською обласною державною адміністрацією; а також підтримала місцеві ініціативи з реагування та відновлення після кризи.

Тимчасовий виконувач обов'язків голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир зазначив, що пишається тим, що область стала частиною нової ініціативи.

«Завдяки цьому проєкту громадяни Херсонської області зможуть отримувати високоякісні послуги, уникаючи тривалих поїздок, а також заощаджуючи гроші та зменшуючи ризик поширення COVID-19, – зазначив пан Козир. – Громадяни з інших регіонів, включаючи тимчасово окуповану Автономну Республіку Крим та місто Севастополь, зможуть скористатися  повним спектром державних послуг, як і решта українців».

18.02.2021 - 11:19 | Переглядів: 3855
ПРООН та Уряд Великої Британії об’єднують зусилля для підвищення стійкості громад Херсонщини

Теги:

міжнародна підтримка

Область:

Херсонська область

Джерело:

ПРООН в Україні

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...