Рада Європи, НАДС та Мінрегіон започаткували освітній марафон з доброго врядування

28 січня 2021 року Рада Європи, Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) та Міністерство розвитку громад та територій України (Мінрегіон) започаткували серію навчально-консультативних заходів під спільною назвою “Освітній марафон з доброго врядування” та провели в його рамках перший захід – Інформаційну сесію “Актуальні питання управління персоналом в органах місцевого самоврядування”, в якій взяли участь представники органів місцевого самоврядування з різних регіонів України.

На її відкритті Голова НАДС Наталія Алюшина підкреслила, що одним з пріоритетів НАДС є консультативне і методичне забезпечення органів місцевого самоврядування. Такий освітній марафон - є вкрай важливим з огляду на зростаючий обсяг функцій і повноважень місцевих громад в рамках реформи децентралізації. Наша мета зробити навчання максимально практичним та корисним для учасників, аби зорієнтувати в багатьох важливих питаннях, які виникають в процесі реформи. Безумовно, одним із ключових факторів є якісний кадровий потенціал. І саме тому наша перша зустріч присвячена питанням управління персоналом в органах місцевого самоврядування, зазначила Наталія Алюшина.

Презентуючи позицію та напрацювання Мінрегіону, генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства Сергій Шаршов акцентував, що в процесі реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади провідну роль у розвитку територій територіальних громад відіграють органи місцевого самоврядування базового рівня. Саме тому держава має приділяти постійну увагу питанням подальшого професійного зростання посадових осіб місцевого самоврядування і депутатів місцевих рад, оскільки від їх фахового рівня, професіоналізму і компетентності буде залежати розвиток самих територіальних громад та держави в цілому. Він також додав, що нагальною необхідністю сьогодні є прийняття нової редакції Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

В ході заходу відповіді на запитання представників органів місцевого самоврядування надавала Наталія Гнидюк, експерт Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні». Пріоритетами для висвітлення стали питання законодавчого та організаційного підґрунтя управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування, прийняття та проходження служби в органах місцевого самоврядування, кадрового діловодства, моделювання організаційної структури в органах місцевого самоврядування та багато інших, які були узагальнені НАДС.

За результатами інформаційної сесії директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування НАДС Юлія Лозюк анонсувала підготовку у агентстві відповідних відповідей та роз’яснень. Органи місцевого самоврядування також були запрошені взяти участь у Опитуванні служб управління персоналом щодо потреб у наданні методичної допомоги з питань управління людськими ресурсами.

У Раді Європи вважають, що ефективність реалізації демократичних реформ в Україні, сталий розвиток громад та підвищення добробуту населення України напряму залежить від рівня знань, вмінь та навичок представників органів публічної влади. Відповідно, започаткований освітній марафон з доброго врядування передбачає безпосередню співпрацю між центральними органами виконавчої влади, регіональними тренінговими центрами, Українською школою врядування та Радою Європи для залучення усіх зацікавлених сторін до створення інструментів та платформ, які сприятимуть професійному розвитку представників органів місцевого самоврядування України.

30.01.2021 - 10:26 | Переглядів: 4540
Рада Європи, НАДС та Мінрегіон започаткували освітній марафон з доброго врядування

Теги:

навчання Сергій Шаршов

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...