Дві громади на Херсонщині уклали договори про співпрацю у розвитку туризму

Каланчацька і Тягинська територіальні громади (Херсонська область) співпрацюватимуть у напрямку реалізації проєкту «Розбудова туристичного потенціалу громад Херсонщини». Офіційний документ голови громад підписали 14 січня.

Як повідомляє Херсонський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою», підготовці угоди передувала майже трирічна робота спільно з командою регіонального офісу: радники надавали консультації, організовували зустрічі та навчання у різних сферах діяльності органів місцевого самоврядування для спеціалістів та голів громад.

Рушієм остаточного підписання документу стала Олександра Фадєєва, експертка з управління проєктним циклом Програми «U-LEAD з Європою», яка запропонувала співпрацювати саме у сфері розвитку туристичного потенціалу громад та допомогла залучити Херсонську обласну державну адміністрацію до підтримки цього проєкту.

Результатами реалізації проєкту мають стати ґрунтовні зміни в інфраструктурі громад, розбудова туристичних маршрутів та реалізація навчальних програм.

«Херсонська область не може похизуватися великою кількістю міжмуніципальних договорів. Це пов’язано з багатьма факторами, зокрема високим рівнем недовіри та відсутності культури співпраці між громадами. В реєстрі Міністерства розвитку громад та територій України є лише чотири договори міжмуніципального співробітництва по Херсонській області, з яких два стосуються розвитку туристичного потенціалу. Тому цей крок є дуже важливим і для громад-підписанток, і для тих громад, які поки що придивляються до такого інструменту співробітництва», - повідомила керівниця  Херсонського регіонального офісу Оксана Сілюкова.

«Наші громади мало співпрацюють між собою, але коли співпрацюють, то не завжди оформлюють це через договірні відносини, тим більше повідомляючи про це Мінрегіон. Разом з тим, наявність договору може убезпечити співпрацю, додати шансів при участі у конкурсних відборах, наприклад Державного фонду регіонального розвитку. Ми віримо у перемогу наших громад!» - зазначила Олександра Фадєєва.

18.01.2021 - 14:27 | Переглядів: 3740
Дві громади на Херсонщині уклали договори про співпрацю у розвитку туризму

Теги:

туризм співробітництво

Область:

Херсонська область

Громади:

Каланчацька територіальна громада Тягинська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...