Офіс Реформ Херсонської області презентував Голові проєктів розвитку Посольства Великобританії в Україні свою діяльність

Нік Булер, голова проєктів розвитку Посольства Великобританії в Україні, завітав на Херсонщину, щоб ознайомитися з діяльністю Офісу Реформ Херсонської області.

Офіс Реформ Херсонської області працює у чотирьох напрямках: медицина, освіта, адміністративні послуги та економічний розвиток. Одним з головних завдань організації є залучення інвестицій та грантів проєктів технічної допомоги для розвитку громад Херсонщини.

Голова Офісу Реформ Максим Савченко та менеджерка Офісу Реформ Оксана Гончарук презентували частину проєктів, над якими зараз ведеться робота.

 

 

Під час візиту представник Посольства Великобританії завітав до Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні.

Наразі лікарня єдина в області покриває весь спектр педіатричних послуг. Зважаючи на великий обсяг роботи, дитяча обласна клінічна лікарня потребує розширення можливостей для ефективної комунікації з клієнтами, зокрема — оновлення сайту.

Також головний лікар Інна Холодняк та завідуюча Обласним Центром дитячої імунології Наталя Василенко розповіли про намір відкрити на базі лікарні сучасний тренінговий центр для медсестер.

 

 

У межах візиту Нік Булер та представники Офісу Реформ відвідали Новокаховський міський інклюзивно-ресурсний центр, який допомагає дітям з особливими освітніми потребами покривати потреби у навчанні та розвитку. Зараз у Центрі розпочали ремонт, облаштували кімнати для навчання і відпочинку, проводять просвітницьку діяльність для дітей та батьків, у онлайн та офлайн форматі. По проєкту планують організувати спортзал та сенсотеку.

У Новій Каховці також завітали до Новокаховського техніко-економічного ліцею, нагальною потребою якого є організація процесу онлайн-навчання, а саме закупівля веб-камер.

 

 

Також Голова проєктів розвитку Посольства Великобританії в Україні познайомився з головою Новорайської ОТГ Олександром Шокуровим, який презентував досягнення громади за два роки існування. Серед них: створення ЦНАП, молодіжної ради, дитячої кімнати, закупівля пожежної машини, техніки для прибирання, ремонт районного будинку культури, доріг, водогону тощо.

Голова ОТГ зазначив, що місцевий ЦНАП обслуговує усе населення більш ніж за 120 послугами.

 

 

Одним з важливих проєктів, який прагнуть реалізувати у Новорайській ОТГ, — створення Індустріального парку у селі Червоний Маяк. Для втілення проєкту вже виділено територію 15 га на березі Каховського водосховища. За кошти державної програми підведуть комунікації, але для початку робіт необхідно оформити документацію, з чим громада і просить допомогти.

 

 

У ЦНАП при Бериславській районній державній адміністрації поділилися питаннями, які потребують нагального розв’язання. ЦНАП відкрився нещодавно і наразі не може покрити усіх потреб населення ОТГ, тому громада просить допомогти із закупівлею необхідної техніки.

Наостанок представник Посольства Великобританії в Україні зустрівся з ініціативною групою щодо побудови пак хаузу для кавунів. Побудова пакхаузу допоможе херсонським фермерам відсортовувати кавуни не вручну, а за допомогою сучасного обладнання, що дозволить відправляти відібрану продукцію на експорт.

Область:

Херсонська область

Громади:

Новокаховська міська об’єднана територіальна громада Новорайська сільська об’єднана територіальна громада Новокаховська територіальна громада Новорайська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх зміни - запис вебінару

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

16 травня 2024 року Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему «Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

20 травня 2024

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить процедури для громад, готовий до другого читання

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Інститут старост в умовах війни: законопроект готовий до другого читання

Інститут старост в умовах війни: законопроект...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Взаємодія місцевого самоврядування та органів державної влади на місцях - експерти проаналізували тенденції

Взаємодія місцевого самоврядування та органів...

Центр соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку при Київській Школі Економіки у партнерстві...