Тренінгові матеріали «Стратегічне планування в охороні здоров’я на рівні госпітального округу»

Тренінгові матеріали «Стратегічне планування в охороні здоров’я на рівні госпітального округу»

У межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу було підготовлено тренінгові матеріали зі стратегічного планування у сфері охорони здоров’я. Програма надає підтримку, спрямовану на створення належних передумов для стратегічного планування у сфері охорони здоров’я в Донецькій та Луганській областях.

Тренінговий посібник «Стратегічне планування в охороні здоров’я на рівні госпітального округу» (ЗАВАНТАЖИТИ) спрямований на підготовку якісного та інформативного тренінгу для представників робочих груп, які беруть участь у процесі стратегічного планування. Матеріал посібника базується на найкращих міжнародних практиках, утім він також адаптований і до українських реалій, оскільки пройшов апробацію під час проведення тренінгів експертами Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Для регулярного оновлення професійних знань, підвищення кваліфікації фахівців, вдосконалення та розвитку нових навичок і вмінь Програма проводила відповідні тренінги для персоналу закладів охорони здоров’я та органів місцевої влади.

Матеріали стануть у пригоді для формування знань та навичок, які сприятимуть розробці планів розвитку (стратегічних планів) відповідних госпітальних округів для подальшого впровадження реформи вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.

Посібник складається з двох триденних модулів, робочого зошита та презентацій (див. у приєднаних файлах) до кожної теми:

  • Модуль 1. Вступ до стратегічного планування. Оцінка ситуації та аналіз даних (ЗАВАНТАЖИТИ).
  • Модуль 2. Розробка та впровадження стратегічного плану (ЗАВАНТАЖИТИ).

Для розробки посібника експерти проаналізовали наявні ресурси, інструменти та партнерів у галузі охорони здоров’я Донецької та Луганської областей. Відтак на основі проведеного дослідження видано звіт про оцінку існуючої міжнародної та національної технічної допомоги, поточних проєктів та підтримки місцевих і національних ініціатив.

Приєднані файли:

Теги:

медицина

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть