Реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування: що змінюється?

Реформування служби в органах влади: що змінюється? Які зміни очікуються в оплаті державних службовців, як прийняти людину на посаду державної служби за контрактом, як підвищувати кваліфікацію держслужбовцям та посадовим особам місцевого самоврядування в умовах карантину та ці та інші нагальні питання цікавили учасників онлайн-навчання «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування», що проходило 17 червня.

Отже, що змінюється? Насамперед, підходи до оплати праці державних службовців. За словами заступника голови НАДС Андрія Заболотного, метою реформування системи оплати праці є створення оптимальної структури зарплати держслужбовців та справедливий розподіл фондів оплати між державними органами. Передбачається, що стала складова зарплати держслужбовця має бути не менше 70%, а її обсяг в цілому залежатиме від рівня відповідальності та функціонального навантаження на конкретну посаду. У зв'язку з цим буде розроблена відповідна класифікація посад.

З травня поточного року запроваджується нова форма Особової картки державного службовця, яка заповнюється в електронній формі. Начальник Міжрегіонального управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Олександр Якубенко розповів, які позиції в ній заповнюються держслужбовцем, а які – працівником служби персоналу, порядок зберігання та внесення змін. Заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС Ірина Галайко висвітлила алгоритм призначення на вакантну посаду державної служби в умовах карантину шляхом укладання контракту.

«Від обов'язку постійно підвищувати кваліфікацію державних службовців ніхто не звільняв», – наголосила в.о. директора Генерального департаменту з питань професійного розвитку НАДС Людмила Рикова. Разом з керівником експертної групи з питань розвитку системи професійного навчання Департаменту Юлією Вернигор та експертом Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Наталією Гнидюк вони звернули увагу учасників на можливості для навчань в дистанційному режимі, які надають заклади післядипломної освіти, зокрема, користуючись можливостями Порталу управління знаннями. Також були презентовані зміни, які тривають у системі професійного навчання. Публічні службовці можуть розраховувати на збільшення обсягів кредиту за самоосвітою, а також отримують можливість коригувати індивідуальні програми підвищення кваліфікації.

Захід був організований Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з Національним агентством України з питань державної служби (НАДС) та Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» .

Всього до вебінару долучилися 95 учасників, серед яких – керівники апаратів райдержадміністрацій, керуючі справами виконавчих апаратів міських рад міст обласного значення, начальники відділів (завідувачів секторів) управління персоналом структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

18.06.2020 - 11:55 | Переглядів: 11461
Реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування: що змінюється?

Теги:

навчання служба в ОМС

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...